Seçimden sonra bütün faturayı Kılıçdaroğluna kesmek insafsızlıktır

Seçimden sonra bütün faturayı Kılıçdaroğluna kesmek insafsızlıktır
Yayınlama: 24.09.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – CHP İstanbul Milletvekili Salıcı, “Biz yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin’ deniyor. Bu doğru değil” dedi

CHP’nin Ankara İl Kongresi dün geniş katılımla Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın ile Ümit Ersoy aday olarak yarıştığı kongrede, pek çok milletvekili de yer aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da o isimler arasındaydı. Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri de değerlendirdi.

Seçimlerde altı siyasi partinin ve altı liderin bulunduğu bir ittifak kurulduğunu ancak seçimin kaybedilmesinin ardından tüm eleştirilerin Kılıçdaroğlu’na yöneldiğini kaydeden Salıcı, “Biz yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin’ deniyor. Bu doğru değil, büyük bir insafsızlıktır. En büyük sorumluluk adayımız olduğu için Sayın Kılıçdaroğlu’nda. Ama bütün faturayı Kılıdaroğlu’na kesersek işi minvalinden çıkarmış, eleştiriyi inkarcılığa dönüştürmüş oluruz” dedi.

Öte yandan seçimlerde kurulan ittifaklara yönelik de açıklamalarda bulunan Salıcı, Türkiye’nin başkanlık sistemiyle yönetildiğini anımsatarak CHP’nin yine sosyal demokrat, solcu ve Atatürkçü olduğunu kaydeden Salıcı, “Bizim ittifak ortaklarımız sağ partiler. ‘İttifak sistemi yanlıştı’ diyenler yüzde 50 1’e ulaşacak başka bir öneri sunmadı. Ben böyle bir öneri duymadım” diye konuştu.
Bu arada yerel seçiler için de ittifaka ihtiyaç olabileceğini belirten Salıcı, “Biz bugün İstanbul’u yüzde 45-50 ile kazanırız, diyen bir babayiğit varsa buyursun söylesin” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.