Yayınlama: 29.01.2024
Düzenleme: 29.01.2024 14:05
A+
A-

GÜÇ:EN BÜYÜK SERVETİM AİLEM VE KİTAPLARIMDIR

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi A.Adayı Zeki Güç, neden belediye meclis üyesi olmak istediğini değerlendirdi ve kendini tanıttı.Kent yaşamında sosyal, kültürel ve spor alanında birçok projesi olduğunu ifade eden Güç, “Hayatı ve yaşamı insan odaklı, daha çok duygusal zeka ile algılayıp davranan bir insanım.Özgürlüklerin ve demokrasinin toplumların olmazsa olmazı olarak bakarım.Atatürk’ün felsefesini ve dünya görüşünü, evrenselliğinin rehberliğini benimserim. Laiklik olmadan demokrasi ve kalkınma olmayacağı inancındayım. Batılı ülkelere entegre olmamamızın en önemli nedeni de laikliğin yeterince uygulanmamasıdır”dedi.

DÜZENLİ VE DİSİPLİNLİ KİTAP OKURUM

Eğitimin ve öğrenmenin oldukça önemli olduğunu ifade eden Zeki Güç, “Klasik anlamda kitap okumam. Ben kendimi bildim bileli, hemen hemen her gün belirli saatte düzenli ve disiplinli kitap okurum. Her evde kolay kolay bulunmayacak kadar zengin bir kütüphanem vardır. Türk ve Dünya klasiklerinin yaklaşık %80 ‘ini okudum. Popülist kitapları sevmem.Tercihim Felsefe, Sosyoloji, Siyasi ve Bilimselden yanadır. Kitap okumaktaki amacım, insanı ve hayatı tanımak ve tanımlamak, çevre ve dünyaya net ve objektif bakabilmektir.Bütçemden her ay belirli bir miktarı kitaplar almak için ayırırım. En büyük servetim ailem ve kitaplarımdır.Şiiri çok severim. Şiir kitapları da okurum ve yazarım da. ”diye konuştu.

ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİM

Atatürk milliyetçisi olduğunu belirten CHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi A.Adayı Zeki Güç, “Atatürk milliyetçisiyim.Etnisiteye ve ırkçılığa karşıyım. Laiklik olmadan Demokrasinin olmayacağına inanıyorum. Pozitif bakış açısıyla insanlara samimi dokunuşun sonuçta güzel şeyler getireceğini düşünüyorum. Napoleon ‘’Para, Para, Para’’ demiş.Ben de ‘’Eğitim, eğitim, eğitim’’ diyorum. Türkiye’yi sorunlarından yalnızca çağa uygun laik bir eğitim ve üretmek kurtarabilir”dedi.

DEPREM ÜLKESİYİZ

Çukurova İlçesi ile ilgili projeleri hakkında da bilgi veren Zeki Güç, “Deprem ülkesiyiz. Belediyelerin tamamının imar planlarını sıkı bir şekilde tekrar tekrar gözden geçirmeleri ve sıkı denetimler yapmaları gerekiyor. Bu konu can güvenliğimiz açısından her şeyden önemli. Sloganımız,  ‘’Sağlıklı binalar ve sağlıklı insanlar’’ olmalıdır. Çukurova Belediyesi öğrenci yurtları yaptı. Bu güzel projenin daha da genişlemesi ve daha fazla öğrenci yurtları yapılması çok önemli.Her iş belediyeye bırakılmamalı, buna yurttaşların da katılımı sağlanmalıdır.Sokağımızı temiz tutalım projesi, mahalle muhtarlıklarıyla koordineli yapılması gereken bir proje.Her ev, her apartman, kapısının önünü temiz tutmak zorunda ve bu konuda en temiz en bakımlı sokaklara ödül verilip, medyada haberlerinin yapılması gerekir. Caddelerde ise aynı uygulamayı işyerlerinin ve mağazaların yapması gerekiyor. Bunun da yaygınlaştırılması sağlanmalıdır.”diye anlattı.

PARTİLİLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM

Yaşlıların ve emeklilerin en büyük sorunlarından birinin  ulaşım olduğuna dikkat çeken Güç, “Halk otobüsleriyle vatandaşlar hergün karşı karşıya geliyor bu sorunun acilen çözülmesi lazım.Portakal Çiçeği Karnavalı’nın yapıldığı bir şehirde, bir çok belediye sokak, cadde ve parklarda narenciye ağaçları neden ekmiyor? Bu büyük bir yanlış ve narenciye ağaçlarımızın sayısını artırmamız gerekiyor. Adana’mızın her tarafı Nisan ayında mis gibi portakal çiçeği kokmalıdır.Sokak hayvanlarına cadde ve sokaklarda gelişi güzel mamalar bırakılıyor.Bu da ciddi oranda çevre kirliliğine neden oluyor. Belediyenin belirlediği yerlerde, belirli yerlere sabit suluklar ve yemlikler yerleştirilmesi ve hayvan severlerin köpek ve kedi mamalarını bunların içine koymaları çevre kirliliğini önler. Bunun yapılması artık zaruri hale geldi. Sosyal bir insan ve çevresi çok geniş bir kişi olarak, kent yaşamında sosyal, kültürel ve spor alanlarında birçok projelerim olduğu için belediye meclis üyesi olursam, kentimiz için üretken olabileceğime inanmaktayım.3 Şubat 2024’te yapılacak olan partimizin temayül yoklamasında tüm parti üyelerimizin desteğini bekliyorum.”dedi.

ZEKİ GÜÇ KİMDİR?

Çukurova Belediye Meclis Üyesi aday adayı Zeki Güç 1955 Ceyhan doğumludur. Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü mezunudur.Uzun yıllardan bu yana aktif CHP üyesi olan bir adaydır.Evli ve üç çocuk babasıdır.Eşi gazeteci Yasemin Güç’tür.Büyük oğlu Volkan Güç, A Milli Voleybol Takımı’nda  oynamış, 197 defa milli olmuş ve şu an İzmir’de spor okulu işletmeciliği yapmaktadır. Kızı Alev Güç, İstanbul’da özel bir şirketin dış ticaret müdürüdür.Küçük oğlu Ozan Berk Güç, Ç.Ü. İktisat Fakültesi ve Ç.Ü. Spor Fakültesi mezunudur ve iktisatçı olmasının yanı sıra, hem beden eğitimi öğretmeni hem de yüzme ve voleybol antrenörüdür. Zeki Güç, uzun yıllar bir Alman Şirketinde reprezantlık ve bölge müdürlüğü yapmıştır. Almanya’da satış tekniği ve mesleki eğitimler görmüş, emekli olduktan sonra yerli ve yabancı çeşitli ilaç şirketlerinde danışman olarak çalışmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.