Katmerci Dayı, Kim Milyoner Olmak İster’e damga vurdu: Klimayı icat edişinin 121. yılı münasebetiyle Carrier’ın hayrına nerede tatlı dağıtılmıştır?

Katmerci Dayı, Kim Milyoner Olmak İster’e damga vurdu: Klimayı icat edişinin 121. yılı münasebetiyle Carrier’ın hayrına nerede tatlı dağıtılmıştır?
Yayınlama: 17.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Ünlü tatlıcı Katmerci Dayı’nın geçen ay klimanın icadının 121’inci yıl dönümü nedeniyle Carrier anısına tatlı dağıttığı etkinlik, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında soruldu.

Adana’nın ünlü tatlıcısı Katmerci Dayı’nın 17 Temmuz’da klimanın icat edilişinin 121’inci yıl dönümü nedeniyle klimanın mucidi mühendis Willis Haviland Carrier anısına vatandaşlara tatlı dağıtmasının yankıları yurt içinde ve yurt dışında devam ediyor.
Şehir içinden ve şehir dışından her akşam binlerce kişinin lezzetli tatlılarını tatmak için yoğunluk oluşturduğu Katmerci Dayı’nın Carrier anısına yaptığı jest, bu defa ATV ekranlarında yayınlanan Türk televizyon tarihinin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster? Yarışmasına damga vurdu.
Ekranlara gelen “Geçtiğimiz günlerde, klimayı icat edişinin 121’inci yılı münasebetiyle Willis Haviland Carrier’ın hayrına nerede dağıtılmıştır?” şeklindeki soru, hem yarışmacıyı hem de sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nu güldürdü. Los Angeles, Cibuti, Hawaii ve Adana şıklarının yer aldığı soruyu genç yarışmacı doğru yanıtlayarak bir sonraki soruya geçti.

Kentin sevilen markası haline gelen ve Adanalıların misafirlerini de ağırlamak için ilk tercih ettiği mekanlardan biri olan Katmerci Dayı’nın geçen ay düzenlediği anma etkinliği ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulmuş, pek çok televizyon kanalında da yayınlanmıştı. Carrier’in ortağı Alarko Holding de yapılan bu anmaya teşekkür ederek, Adana halkına teşekkür edip, selam göndermişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.