Emekliler Kök maaşın ne olduğunu bilmiyor !

Emekliler Kök maaşın ne olduğunu bilmiyor !
Yayınlama: 02.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Emekli maaşlara yapılan Seyyanen zamdan sonra Kök maaş ortaya çıktı ve emekli vatandaş ondan sonra Kök maaş nedir diye sormaya başladı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 6 ayda bir yapılan zamları açıklamasının ardından emekli vatandaşlar kök maaşını merak etmeye başladılar.Birçok emekli vatandaşımızın e devlet şifresi olmadığı gibi olanların ise internet sanal ortamında dolandırılmaktan korktukları için işlem yapmadıklarını belirtiyorlar.

Peki, Kök maaş nedir? Kök maaşımı nasıl öğrenirim? Kök maaş nasıl hesaplanır?

Kök maaş nedir?

Emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan net tutarı gösteren kök maaş, emekli maaşının ham hali anlamına geliyor. En düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltiliyor.

Kök maaş nasıl hesaplanır?

Kök maaşı bulmak için farklı yöntemler kullanılıyor. e-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarını basit şekilde tespit edebiliyor. emekli olanlar, e-Devlet’e giriş yapıp “arama” kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor. Daha sonra karşılarına gelen sayfada “Detay” kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan “5510 Ek 19 Miktarı” yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil öğrenilmiş oluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.