GÖZLER ÖSYM’DE

GÖZLER ÖSYM’DE
Yayınlama: 17.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak-2023 YKS sınavına Temel Yeterlilik Testine (TYT) 2 milyon 995 bin 638 aday, Alan Yeterlilik Testine (AYT) 1 milyon 980 bin 534 aday katıldı. Sınav sonuçlarının ardından 20 temmuz- 9 ağustos tarihlerinde adaylar tercih maratonunu tamamladı.

Milyonlarca öğrencinin iyi bir üniversitede eğitim görmek için girdiği 2023 YKS sınavı tercih sonuçları için gözler pazartesi günü ÖSYM’ye çevrilmişti. ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinde konuşulan ilk bilgilere göre YKS 2023 tercih sonuçlarının 14 – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında açıklanacağını belirtilmişti. Ancak Pazartesi günü ÖSYM sonuç sayfasına bakan öğrenciler hayal kırıklığı yaşadılar.

Ne Zaman Açıklanacak ?

Sınav sonuçları için ÖSYM internet sitesinde henüz resmi bir açıklama yapılmaz iken Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinde dillendirilen ilk tarih 14 – 18 Ağustos 2023 tarihleri olarak öne çıkmıştı. Ancak ilan edilen tarihi gelmesine rağmen ÖSYM sitesinde açıklama gelmezken öğrenciler gözlerini ÖSYM’ye çevirdi.

YKS Tercih Sonucumu Nereden Öğrenebilirim ?

YKS üniversite tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.