DÜNYANIN EN GÜVENLİ ÜLKESİ….İZLANDA

Yayınlama: 19.03.2024
Düzenleme: 18.03.2024 16:22
A+
A-

İzlanda dünyanın en güvenli ülkesi seçildi. İzlanda iklimi soğuktur. Yazlar nemli ve serindir .Yazın ortalama sıcaklık 11 derecedir. Kışları ise ortalama sıcaklık  -1 ile -8 arası bölgeye göre değişir. Nüfusu ise 370.000 civarıdır. İzlanda da sadece 100 Türk yaşamaktadır.

İzlanda Dünyada iki tektonik plaka arasında yüzebileceğiniz tek yerdir .Yani burada denizin altında balık adam olarak yüzerken, Kuzey Amerika ile Avrasya kıtalarına aynı anda dokunabilirsiniz.

İzlanda da sivrisinek yoktur. İzlanda ikliminden dolayı sivrisineklerin yaşaması için uygun bir ortam yoktur.( O da kuzeyde olmasına rağmen Halbuki Alaska sivrisinek doludur.).İzlanda da yaklaşık 1300 böcek türü olsa da ,sivrisinek bulunmuyor.

İzlanda’nın Akureyni kentinde trafik ışıklarında kırmızı çember yerine kırmızı kalpler vardır .Bu şekilde, trafik’deki insanların pozitif kalmalarını sağlamaya çalışıyorlar. İzlanda soğuk bir ülke olsa da, yerin altındaki suyun sıcaklığı 100 dereceyi bulabiliyor. Çoğu evde doğal gazla ısıtma yerine bu sıcak sular kullanılıyor. İzlanda hükümeti yer altındaki sıcak suyu evlere kadar götürüyor. Ülkede 130 tane aktif volkan bulunuyor.

İzlanda da bulunan mavi göl, adını mavi renkte çıkan doğal sıcak kaynak suyundan alıyor.38 ile 40 derece arasında değişen sıcaklığa sahip olan mavi göl, deri hastalıklarına iyi geliyor .Yaz-Kış hizmet veriyor .İzlanda’nın en turistik noktası olarak biliniyor.

İzlanda da ortalama işçi maaşı 448.517 İzlanda Kron’dur. Bu da 3.000 Euro etmektedir.

İzlanda da askerlik diye bir şey yok. Çünkü İzlanda da ordu da yok .Gerek de yok. Ülkeyi tehdit eden hiçbir şey yok…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.