DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ

Yayınlama: 29.09.2024
A+
A-

Dünya Eczacılar Günü 2009 yılından bu yana tüm dünyada ortak olarak kutlanmaktadır. Sizlerle bugün bu anlamlı günü konuşacağız.

Türk Eczacılar Birliği’nin web sayfasında yer alan bilgiye göre, eczacıların sağlık alanındaki etkin rolünü vurgulamak ve mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2009 Dünya Eczacılık Kongresinde 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak “Dünya Eczacılar Günü” adıyla kutlanmasını önermiştir. Bu öneri, Uluslararası Eczacılık Federasyonu tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bu tarihten itibaren 25 Eylül ülkemizde ve tüm dünyada Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanmaktadır. 25 Eylül tarihinin nasıl kabul edildiği bu şekilde açıklanmıştır.
Eczacılığın önemine bakıcak olursak Eczacılık; hastalık teşhisi, önlenmesi, tedavi edilmesi ve semptomların azaltılmasında kullanılan her türlü madde ve ilacın; keşfi, üretimi, geliştirilmesi, imha edilmesi, güvenli ve etkin kullanımı ve kontrolü ile ilgilenen, tıp bilimini kimya ile ilişkilendiren klinik sağlık bilimi olmuştur. Eczacılığın uygulanması; ilaçlar ve ilaçların etki mekanizmaları, yan etkileri, etkileşimleri, vücuttaki hareketleri ve toksisitesi konularında üst düzey bilgi sahibi olmayı gerektirir. Wikipedia’ da yer alan bazı bilgiler bu şekilde olmuştur. Gününüz kutlu olsun.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.