“DEPREMDEN ETKİLENEN İNSANLARIN YERİNE KENDİMİ KOYMAK İSTEDİM”

“DEPREMDEN ETKİLENEN İNSANLARIN YERİNE KENDİMİ KOYMAK İSTEDİM”
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Depremzedeler için 80 günde Fransa’dan Adana’ya 3600 km mesafe koşan Fransız aktivist Claude Cazes Adana’ya  koşarak vardı. Fransız koşucu Claude Cazes, ekim ayında Perpignan’daki Türk Kültür Derneği önünden yola çıkarak, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 bini aşkın can kaybına neden olan depremlerin mağdurlarına destek olabilmek için 80 gün boyunca, günde 42 km koşuyor.

Türkiye’ye; İtalya, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan’ı geçerek ulaşan hayırsever sporcu, sosyal medyası aracılığıyla topladığı bağışları depremzedelere ulaştırıyor. Bugün Adana’ya ulaşan Fransız koşucu  Taş Köprüye geldikten sonra Adana Büyükşehir Belediyesine geçerek basın açıklamasına katıldı.

“OLAĞANÜSTÜNDE BİR HAVAMIZ VAR”

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar konuşmasına şu şekilde başladı; “Bu önemli spor etkinliği için, depremzedelere yardım için yaptığı koşu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok kıymetli, önemli bizler için. Diyor ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları nerede otuyor olursa olsun bir katkı koymalı.”

Zeydan Karalar, “Bizim için bir önemli yanı da koşuyu Adana’da bitiriyor olmasıdır.  Hani hep anlatırız ya Adana’nın çok önemli Taş köprümüz var, dünyada ayakta kalan tek örneği Adana’da ve hala işleyen köprüde koşuyu bitirme kararı da bizim için çok önemli onun için de teşekkür ediyoruz. Olağanüstünde bir havamız var. Yılbaşına iki gün kala böyle güzel güneşli gün hiçbir yerde yoktur. Dünya’nın hiçbir yerinde böyle Adana gibi Adanalı insan yoktur” dedi.

“DEPREMDE ETKİLENEN İNSANLARIN HİÇ MOLASI OLMADI”

Claude Cazes, “Fazla uzatmadan sizlere bu koşu hikayesinden bahsetmek istiyorum. Fransa’dan koşmaya başladım ve Türkiye’ye geçtikten sonra karda, soğuk havada bir gün bile durmadım. Nedenini bilmek istiyor musunuz? Çünkü o depremde etkilenen insanların hiç molası olmadı. O yüzden ben de onlar gibi durmak, mola vermek istemedim. Bir diğer nedeni de onlar gibi gerçekleri bilmek, hissetmek istedim. Bu süreçte sürekli aynı kıyafetleri giydim. Depremzedeler gibi tek kıyafet kullandım. Sadece bir tane ayakkabım vardı” diyerek ifade etti.

Cazes konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “Düşünsenize; siz de depremzede olabilirdiniz ve belki sizin akrabalarınız, sevdikleriniz de etkilendi. Depremden etkilenen insanların yerine kendimi koymak istedim ve yola çıktığımdan beri de bunun için çabaladım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.