Başkan Akay’dan Toros Gazetesine ziyaret

Başkan Akay’dan Toros Gazetesine ziyaret
Yayınlama: 03.09.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Esra Solmaz Yıldız – Göreve geldiği günden bu yana birçok projeye imza atan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

Gazetemizi ziyaret eden ve Toros Gazetesi kurucusu Erden Arat’la görüşen Başkan Akay, sosyal belediyecilik alanında da birçok çalışmaya imza attığını ifade ederek, üreten bir belediyecilik’le maddi olarak birçok yükün altından kalktıklarını söyledi.
ESKİ İSTASYON’DAN GASTRONOMİ MERKEZİNE
Eski İstasyon’un onarılarak ve tadilatla gastronomi müzesine dönüşeceğini belirten Başkan Akay, “Döşeme Mahallesi’nde bulunan eski çırçır fabrikası ciddi bir sanat merkezine dönüşüyor ve Eylül ayı içerisinde tamamlanacak. İçerisinde sergi alanı, atölyeler ve konserler için bir alan olacak.

Barbaros Mahallesi’nde yapımı devam eden kapalı semt pazarı bitmek üzere.Gürselpaşa Mahallesi’ndeki trafik parkımızda yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor.Mıdık Mahallemizde bir mesire alanı yapılıyor ve onun çalışmaları sürüyor.”dedi.
BİLGİEVLERİNİN SAYISI ARTACAK
Kuyumcular ve Mıdık Mahallesi’nde afetevleri gibi bir projenin olduğunu vurgulayan Başkan Akay, “Çadır niteliğindeki yapılar olacak. Normal zamanda seracılık için, deprem zamanında da vatandaşlarımızın barınabileceği bir yer olacak. O alanda aşevi, çamaşırhane, tuvalet, banyo gibi sosyal donatılar bulunacak.O bölge de hazır vaziyette ve bir ay içerisinde hazır hale gelecek.Ayrıca Kuyumcular Mahallesi’nde dinlenme alanı ile birlikte botanik bahçesi oluşturuluyor.İsmetpaşa Mahallesi’nde bir bilgievi bu ay içinde tamamlanmış olacak.

Bu yıl bilgievlerindeki üçyüz civarında gencimiz dört yıllık fakültelere yerleşti.Bilgievlerinin sayısı her geçen daha da artacak.Dumlupınar Mahallesi’nin ardından Gülpınar ve Dağlıoğlu Mahalleleri’nde de bilgievini hizmete açacağız.”diye konuştu.
4 YENİ KREŞ YAPILACAK
Seyhan’daki spor komplekslerine yenilerinin ekleneceğini söyleyen Başkan Akay, “4 mahallemize yeni kreşler açmayı planlıyoruz.Bunların iki veya üç tanesinin temeli bu ay içerisinde atılacak.

Malumunuz bu ekonomik koşullar içerisinde belediyelerimizin kreşlerine oldukça yoğun talep oluyor.Mali disiplinle çalışanlarımızın da emeğinin karşılığı vermeye çalışıyoruz.

Çok ciddi rakamlarla verilen ihaleler artık çok fazla yapılmıyor.Pekçok harcamamızı biz kendimiz üreterek yapıyoruz.Mesela aşevlerimizde günlük dört-beş bin kişiye yemek çıkıyor. Kendi kıyafetlerimizi dikimhanemizde hazırlıyoruz.Bunları ihaleyle yapmış olsak oldukça yüksek bir maliyet çıkar.

Ayrıca yaptığımız projelerle Avrupa’daki fonlardan 8 milyon Euro civarında para aldık.Lüks harcamamız da yok, bu nedenle biraz rahatız.Seyhan’da oturan üniversite öğrencilerine burs da veriyoruz.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.