Adana-Belemedik Turistik Tren Seferleri Başlıyor

Adana-Belemedik Turistik Tren Seferleri Başlıyor
Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 21.04.2024 16:01
A+
A-

TOROS (Özel Haber)- Meryem Ünal / Çağlacan Kurt Adana’da Pozantı, Belemedik’e tren seferleri başlıyor. Tanıtım amacı ile Cumartesi günü basın mensupları ile birlikte tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım gezisine Adana Milletvekilleri’de katılım gösterdi.

Adana-Belemedik arasında yeni bir turistik tren seferi başlıyor. Bu yeni rota ile Toros Dağları’nın eşsiz manzaralarını ve tarihi zenginlikleri bir araya getirerek, Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefliyor. Adana Valiliği, TCDD Taşımacılık A.Ş., Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve ÇUKTOB işbirliği ile hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırması bekleniyor.

Pilot Uygulama ve Rota Bilgileri ise şu şekilde oluşturuldu: 20 Nisan 2024 tarihinde başlatılacak olan pilot turistik tren seferi, Adana Tren Garı’ndan hareket ettikten sonra tren’in ilk durağı Pozantı’nın Belemedik köyüne ulaşarak kahvaltı yapıldı ve ardından Alman kalıntıları gezildi. Belemedik ‘ten sonraki durak ise tren Varda Köprüsü istikametine doğru hareket ederek orada davetli basın mensupları ve yakınları fotoğraf çekimi yaptı.

TCDD Taşımacılık A.Ş. bu hattı haftalık düzenli seferlere dönüştürmeyi ve seyahat acentaları tarafından paket programlar oluşturularak bölge turizminin daha da canlandırılmasını hedeflemektedir. Mersin-Gaziantep arası yüksek hızlı tren çalışmasının tamamlanması sonrasında da Türkiye’nin ilk gastronomi treninin Gaziantep-Adana- Tarsus-Mersin-Konya-Ankara-Eskişehir ve İstanbul’u kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.