DAİMFED, Çukurova Havalimanı şantiyesini ziyaret etti

DAİMFED, Çukurova Havalimanı şantiyesini ziyaret etti
Yayınlama: 02.08.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) -TOROS-(DAİMFED) Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve DAİMFED Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı şantiyesini ziyaret ederek yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın alt ve üstyapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu yetkilisi; “Havalimanını 2023 Ekim ayında tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bölgenin ticaret, turizm ve istihdam rakamlarını hak ettiği seviyelere getirmek için gerçekleştirilen bir proje olduğunu belirtti. Yıllık 8 milyon yolcu hedeflenen Havalimanı, Türkiye’nin Orta Doğu ülkelerine açılan kapısı olacak. Terminal binası 1. ve 2. etap toplamda 80 bin metrekaredir. Havalimanı, 3. etabı da eklendiğinde 105 bin metrekare alana çıkacak. Havalimanında 2 pist, yolcu ve kargo apronu ile özel uçaklar için apron bulunacak, 52 bilet check-in bankosu yer alacak. Yurt dışına gidecek vatandaşlar ve Türkiye’ye gelecek misafirler için gidiş katında 10, giriş katında 12 olmak üzere 22 pasaport bankosu bulunacaktır. Havalimanında 1068 araçlık kapalı park, 26 açık otobüs ve 60 açık taksi parkı olmak üzere 1154 araçlık otopark hizmeti verilecek.” Dedi.

KARSLIOĞLU; “KEŞKE HAVALİMANIMIZ ADANA İL SINIRLARI İÇERİSİNDE OLABİLSEYDİ”

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Çukurova Bölgesel Havalimanının Adana Merkezinden alınıp Mersin il sınırları içinde yapılması hepimizi derinden üzmüştür. Ancak bundan sonrası içinde adı işletmecilik, hizmet firmaları gibi ya da diğer ticari yapılanmaların içinde Adana kurumlarının mutlak surette var olması ve şu an yapım aşamasında olan inşaata DAİMFED katkı olarak ve sektörel her tür yardıma hazırız. Havalimanı yeri olarak tartışmaların geride kaldığını düşünerek bu hizmetin bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bu olağanüstü bir projeyi 25 yıllığına yap işlet devret olarak üstlenen Kozuva Şirketler Grubunun Havalimanı bünyesindeki ticari yapılanmada adil bir yapılanma içerisinde Adana lı müteşebbislerimizi de düşüneceğini ümit ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.