“Ekranlar kararacak, radyolar susacak”

“Ekranlar kararacak, radyolar susacak”
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği-RATEM üyesi radyo ve televizyon yayıncıları, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada başlattıkları “Bu Sesi Duyun!” kampanyası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. RATEM Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonrasında RATEM Yönetim Kurulu ile birlikte basın açıklaması yapan yayıncılar, ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından oluşan 722 üyesiyle Türkiye’nin ilk ve tek yayıncı meslek birliği olan RATEM olarak, yerel radyo ve televizyon yayıncılarının en önemli sorunlarına dikkat çekti.

Önemli talepler

RATEM üyelerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturan radyo ve televizyonların sıkıntılarının çözümü ile

ilgili yıllardır uğraş verdiklerini ve sorunları daha önce Bakanlıklar nezdinde de dile getirdiklerini söyleyen RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu taleplerini şöyle dile getirdi:

“Ödenemez hale gelen telif bedelleri, yüksek enerji bedelleri, döviz bazlı TÜRKSAT ödemeleri, Çamlıca Kulesi yüksek kira bedellerinin makul seviyelere indirilmesi veya bu yüksek bedelleri ödeyebilmemiz için;

*Kamu spotlarının bir bedel karşılığında yayınlanması,

*Resmi ilanların radyo ve televizyonlarımıza da verilmesi,

*Kamu şirket ve bankalarının reklam bütçelerinden yerel/bölgesel radyo ve televizyonlarımıza da pay ayrılması,

*Belediye bütçelerinde bulundukları il/ilçelerdeki yerel/bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına pay ayrılması taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz.”

Ekranlar kararacak, radyolar susacak

RATEM Yönetim Kurulu olarak 2022 yılı Haziran ayında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda radyo ve televizyonların resmi ilanları alabilmesi için yaptıkları yoğun çalışmalara rağmen Basın Kanunu’nda yine yer alamadıklarını söyleyen M. Aydın Şerbetcioğlu, “Akabinde yaptığımız görüşmelerden de sonuç alamayınca; sesimizi daha geniş kitlelerin duymasını sağlamak, hem izleyici ve dinleyicilerimizin desteğini alabilmek hem de Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için tüm üyelerimizle birlikte “Bu Sesi Duyun!” kampanyasını başlattık. Çünkü bu köklü sorunlarımız çözülmezse, izleyeceğiniz bir yerel televizyon, dinleyeceğiniz bir yerel radyo kalmayacak. Ekranlar kararacak, radyolar susacak…” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.