ÇOK GURURLUYUZ!

Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-

Voleybol camiası bir kadın kaptanın ışığını saçması için ikonik fotoğrafını heykelleştirdi. Bu başarı Eda Erdem Dündar’ın başarısı! Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara tanıdığı haklar kadınların yoluna daima ışık oldu.
Heykeli dikilesi! Dediğimiz kaptanımız Eda Erdem Dündar’ın heykeli dikildi. Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açılışı için bir tören düzenlendi. Törene layık olan bu açılışta Eda Erdem Dündar törene layık bir konuşma gerçekleştirdi. “Annem, babam ve 6 kardeşimle Bayrampaşa’da aile apartmanında yaşayan bir kalabalık aileydik. 2000’li yıllarda amcamlarım, kuzenlerimle Fenerbahçe maçlarını izlemek için toplanırdık. Ailecek en büyük tutkumuz Fenerbahçe. O çocukluk halimle öyle bir bağlılık yaşıyorum ki bir röportajda hangi takımı tutuyorsunuz sorusuna Fenerbahçe yazıp yanına parantez içinde ölümüne yazıyorum. Yayınlandığında da bana kucak açan, voleybola başlamama vesile olan, kaptanlığını yaptığım Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticilerini de kızdırıyorum. Gel zaman git zaman 2008’de Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’ın amatör branşlara verdiği değer ve Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın kıymetli yatırımlar nedeniyle hep düşlediğin teklif geldi Fenerbahçe’den.
Ben gidemezsem bırakırım noktasına geldim. Çocukluk aşkıma kavuşuyor, en büyük hayalime kavuşuyor, çubuklu formayı giyiyorum. O gündür bugündür bir kez bile çıkartmadan, kalbimin en derinlerinde saklıyor, hep başımın üstünde taşıyor o armayı. Fenerbahçe ile büyüyorum. Sabiha Rıfat Güraymanları, Ayten Salihleri öğreniyorum. Kulübün tarihinde müthiş başarılara imza atmış, branşlar kurmuş, erkek takımlarında oynayıp şampiyonluklar yaşamış güçlü kadınların ayak izlerini takip ediyorum.”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise Eda Erdem bir rol modeldir diyerek başarısını kutladı. Bu başarı tüm kadınlarındır aslında başarıların bizlerle birlikte olduğunun göstergesidir pes etmeyin kızlar devam edin durmadan!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.