Başkan Kanlı: CHP İl Başkanı Adana’dan bihaber misiniz?

Başkan Kanlı: CHP İl Başkanı Adana’dan bihaber misiniz?
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, kendisinin açıklamasına cevap veren CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’na “Adana’dan bihaber misiniz? Siz hangi gezegende yaşıyorsunuz?” şeklinde göndermede bulundu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP’li Hüseyin Sözlü döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ücretsiz kurs merkezlerini kapatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın on binlerce aileyi, yüz binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini belirtmiş ve “Geçen beş yılda fakir ve dar gelirli ailelerimizin, işten atılan öğretmenlerimizin maddi-manevi yaşadığı sıkıntılar, krizler, öğrencilerimizin yıkılan hayalleri, çalınan gelecekleri nasıl telafi edilecek?” diye sormuştu.

“BU MUDUR HALKA HİZMET YOLU, BU MUDUR HALKÇI BELEDİYECİLİK?”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, kendisinin bu açıklamasına Zeydan Karalar’ı savunma refleksiyle cevap veren CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun sözlerine karşılık şu beyanatta bulundu:

“CHP Adana İl Başkanı Sayın Anıl Tanburoğlu, bilmelisiniz ki bu memleketin hayrına yapılan her işin arkasındayız ve destekçisiyiz. Bana cevap verdiğiniz açıklamamın hiçbir yerinde, açılan kursları eleştiren bir tek harf bile yokken neden meseleyi çarpıtma gereği duydunuz? Oysa tam aksine, beş yıl önce Sayın Zeydan Karalar tarafından kapatılan kursların tekrar açılıyor olmasını önemsediğimi belirtmiştim.

Beş yıl önce yılda 125 bin öğrenciye hizmet veren kapattığınız kursları bugün sadece 5 bin kişiye hizmet verecek bir hedefle yeniden açıyorsunuz. Tekrar ediyorum, ‘Açılıyor olmasını’ önemli buluyorum ama neden beş yılda yüz binlerce öğrencinin mağdur edildiğini, hayallerinin çalındığını, gariban velilerin, işten atılan öğretmenlerin yaşadığı krizleri anlamak istemiyorsunuz? Sizin ifadenizle soruyorum: Bu mudur sizin ‘Halka hizmet yolu’? Bu mudur halkçılık?

2019 yılında Zeydan Bey göreve gelir gelmez öğrenci kurslarını kapattı, otobüs seferlerini, ekmek üretimini yarı yarıya düşürdü. Sadece bu üç alanda yapılan büyük yanlışlarla olan gariban vatandaşımıza oldu. Ekmek kuyrukları, duraklarda bekleme süreleri çileye dönüştü. Vatandaş büfeler dışında daha pahalı ekmek, belediye otobüsleri yerine daha pahalı ulaşım hizmeti almak zorunda kaldı. Kapatılan kurslar yüzünden de yüz binlerce öğrencimiz ve aileleri mağdur edildi. Binlerce işçiyi, sözleşmeli memuru açlığa, yokluğa mahkûm ettiniz. Bu mudur sizin ‘Halka hizmet yolu’? Bu mudur halkçı belediyecilik?

Adana’da sadece bunlar yaşanmadı. 2.5 milyon nüfuslu Adana yazın sineğe, haşerata; kışın tıkanan kanalizasyonlar nedeniyle sele, kapanan yollara, akmayan trafiğe, binbir çileye mahkûm edildi. Zabıta disiplini kalmadı, kaldırımlar işgal oldu. Vatandaşlarımızın can verdiği yerde aylarca bir otobüs durağı yapılamadı. Bir üst geçit yine aylarca yapboz tahtasına çevrildi.

Sizin kötülediğiniz bizim dönemde Büyükşehir Belediye Yasası gereği Adana Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanı bir günde 15 ilçenin tamamını kapsadı. İl Özel İdaresi’nin tüm görevleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, bir anda personel sayısı katlandı. Buna rağmen el atılmayan köy, mahalle kalmadı. Türkiye’nin en uzun 4. köprüsünün yarısı tamamlandı. Kırsalda yollar, köprüler yapıldı. Merkezde resmi açılışı bile olmadan, reklamı yapılmayan bulvarlarda bizim imzamız var. Ve asla ‘Borç var’ diye sizin gibi ağlamadık, karalar bağlamadık. Bunları neden inkâr ediyorsunuz?

Sizin ifadenizle ‘Mucizevi döneminizde’ Adana Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez memuruna maaş ve hak edişlerini zamanında ödeyemeyen belediye konumuna düştü. Madem kasanızda para dolu, emeklilere neden ikramiyeleri ödenmemektedir? Sizin bu ‘Mucize mali yapı’ya rağmen kendi sendikanızla neden sözleşme yapamaz haldesiniz? Sokağa attığınız işçileri neden geri almıyorsunuz, yoksa bundan mutlu mu oluyorsunuz?

2.9 milyon ton asfalt dökmekle övünüyorsunuz; peki hiç düşündünüz mü, neden araba sahibi vatandaşlarımız, sürücüler bozuk yollar nedeniyle isyan ediyor? Bu kadar asfalt nereye gitti? Bu mudur sizin ‘Halka hizmet yolu’? Bu mudur halkçı belediyecilik? Bir de ‘Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur’ demişsiniz ya; güldürmeyin Allah aşkına! Sayın Tanburoğlu Adana’dan bihaber misiniz? Sahi siz hangi gezegende yaşıyorsunuz?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.