Oktay Vural “İYİ Parti ittifak arayışı içinde olmayacak”

Oktay Vural “İYİ Parti ittifak arayışı içinde olmayacak”
Yayınlama: 14.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, partisinin yerel seçim stratejisiyle ilgili olarak, “İYİ Parti daha fazla insana ulaşarak milli iradenin çoğunluğunu elde etmek istiyor. Başka siyasi kulvarlarda güç aramaya gerek yok” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, 28 Mayıs seçiminden sonra yeni bir hamleye başladıklarını, yerel seçimlerde yeterli oyu almak için halka gideceklerini ve başka siyasi kulvarlarda güç aramaya gerek olmadığını söyledi. 31 Mayıs seçimlerini toplumla buluşma olarak gördüklerini belirten Vural, ittifak arayışında olmadıklarını ve ittifak teklifi yapmayacaklarını vurguladı.

İYİ Partili Vural, yerel seçimlerde partisinin izleyeceği politikaya dair değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kendini geleceğe hazırlayacak yeni bir hamleye başladığını ifade eden Vural, “Bir seçim süreci yaşandı. Seçim sonrasında uygulamalar var. Bu uygulamalar neticesinde İYİ Parti kendini yeniliyor. İYİ Parti aldığı oyun Türkiye’yi yönetmeye yetmeyeceğinin farkında. İYİ Parti, Türkiye’yi yönetmek için başkalarının eklemlenmesi yerine kendi alanını genişleten, daha fazla topluma giden daha fazla toplumdan destek alacak bir stratejiye geçti. Daha fazla insana ulaşarak milli iradenin çoğunluğunu elde etmek istiyor” diye konuştu.

Yerel seçimler için hazırlık yaptıklarını dile getiren Vural, “Seçim neticesinde gerekli dersleri çıkarttık. Kaybettik kimseyi suçlamaya gerek yok. Toplumda bu kadar derin bir değişim talebi varsa kendimizi yenileyip yerel seçimleri toplumla buluşma zemini olarak görmek lazım. Teşkilat İşleri Başkanımız, Yerel Yönetimler Başkanımız dolaşıyor, İl Divan Toplantıları başlayacak, Genel Başkan 26 Ağustos’ta yeni bir dönemde seçimden sonra bir sürenin geçmesini bekleyerek bir değerlendirme yapacak ve yeni bir sürecin başlangıcını yapacak” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Vural, yerel seçimler için ittifak konusunun gündemde olup olmadığıyla ilgili olarak ise, “Yeterli oyu almak için de halka gideceğiz. İYİ Parti, bu milletin gücüyle iktidar olmak isteyen bir parti. Kendi siyasal duruşunu ve fikrini de açıkçası güçlü olduğuna inan bir parti. Dolaysıyla İYİ Parti bir ittifak arayışı içinde ya da beklentisi ya da teklifi içerisinde olmayacak. Böyle bir süreç yok. Önümüzdeki süreçler nasıl olur neler biter bunları bilemem ama İYİ parti olarak biz asıl yerel seçimleri toplumla buluşma zemini olarak görüyoruz. Stratejimiz İYİ Parti’yi toplumla buluşturmak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.