BASİT ÜNİVERSİTELERE GİDECEĞİNİZE , MARANGOZ OLUN , TORNACI OLUN ,MUSLUKÇU OLUN…

Yayınlama: 13.11.2023
Düzenleme: 07.11.2023 17:00
A+
A-

Türkiye de Üniversite enflasyonu var…İpini koparan üniversite açmış…(Dünyaya kendini kanıtlamış nitelikli Özel Üniversiteleri bunu dışında tutuyorum) Önceleri üniversiteler büyük şehirlerde olurken sonraları her şehire yayıldı. Bu da yetmedi ilçelere hatta kasabalara bile ne olduğu belirsiz genelde eğitim kaliteleri sorgulanan bazı üniversitecikler kuruldu.

Bastır parayı al diplomayı…misali genelde seviyesi düşük çoğunda yeterli öğretim üyesi dahi olmayan üniversiteler türedi.

Adı Üniversite olan özel şirketler kapatılsın…yerine tornacı ,atölye, mesleki eğitim merkezleri açılsın. Günümüzde üniversite mezunları asgari ücrete iş bulamazken iyi bir usta asgari ücretin en az 3 veya 4 katı para kazanıyor…

Olmaması gereken bir üniversitenin olmaması gereken uyduruk bir bölümünde 4 yıl gel git yapıp meslek sahibi olması düşlüyorsan maalesef  genelde hava alıyorsun.2  milyon kişinin girdiği sınavda 1 milyonuncu olup yerleştiğin üniversiteden hayır bekliyorsun…o da olmazsa ailenin kendi mutfak masraflarından bile kesip toparladığı parayla ne olduğu belirsiz bir özel üniversiteye gitmeye çalışıyorsun.

Kafayı mı yediniz de hepiniz biyoloji kimya fizik felsefe okuyorsunuz ?Bilim aşkıysa bunu neden ZIRT PIRT Üniversitesi bilmem ne fakültesinde yapıyorsunuz ?ZATEN ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİ OLAN YÜKSEK PUANLI DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ KAZANIYOR…kazanamayan diğerleri neden kendilerini bu kadar zorluyorlar ? Herkes zekasının haddini bilmelidir.

Herkeste bir üniversite bitirme merakı…ki o üniversite ne kadar uyduruk olursa olsun adı üniversite bitirdi olsun.

Marangoz olun gençler. Tornacı olun…Musluk tamir edin, su borularını fayansları  döşemeyi öğrenin. Anten takmayı uydu kurmayı, araba tamir etmeyi, format atmayı falan öğrenin…Hem daha çok para kazanırsınız hem daha çok mutlu olursunuz.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.