Adana seni unutmayacak Rıza Akın….

Yayınlama: 04.11.2022
A+
A-

30 yıldan fazlaydı Rıza Akınla arkadaşlığımız meslektaşlığımız. Onunla ilk olarak meslekdaşımız Oğuz Baytokla  Toros Gazetesini kurdukları yıllarda tanışmıştım. Köşe yazıları yazıyor röportajlar yapıyordum.

Mesleğinde mükemmelliyetçi ve titiz bir insandı. Sayfa düzeninden haberlere, makalelerden ilanlara, röportajlardan reklamlara kadar her şeyi en ince ayrıntılarıyla kontrol ederdi.

Sevgili Oğuz Baytokla inanılmaz güzel bir dostluğu vardı ki bu yıllarca pürrüssüz devam etti.

Okuyan araştıran üreten bir insandı.

Ciddi görünüşünün aksine inanılmaz güzel espriler yapar, siyasete derin bir ironiyle bakardı.

Adana da birçok belediye başkanının basın danışmanlığı görevinde bulundu.

Üniversite yıllarından beri tiyatroyla uğraşıyordu. Tiyatro tutkusu vardı. Adana Seyhan belediye tiyatrosunun kurulmasında öncülük yaptı.

Show tv de bölge müdürlüğü yaptığı yıllarda Reha Muhtar zamanında Adanadaki cinci hocaları açığa çıkarmak için birlikte çalışmıştık…

O günleri hiç unutamam…Sivil polisler yan sokakta bekliyorlardı. Çantama balık gözü kamera yerleştirmişlerdi Ben köylü kadın gibi numara yapıp …sözde üzerime kuma getiren kocamı eve döndürme büyüsü yaptırmaya hocaya  gitmiştim…Ciddi ve üzgün olmaya çalışıyor gülmemek için kendimi zor tutuyordum. Kulağımdaki gizli mikrofona bana ne yapacağımı usul usul söylüyordu….Her şeyi gizliden kameraya çekiyorduk…

İkinci bir olayda da birlikte çalışmış ,Adana Seyhan da sahte nikah kıyan bir köy muhtarını tutuklatmıştık.

Her iki vaka da Show tv haberlerinde yayımlandı.

Ve çok sevdiği tiyatroya döndü…Dizilerde ve filmlerde oyunculuk yaptı. Büyük yapımlarda rol aldı.  Yerli ve yabancı film festivallerinden ödüller alarak kendini oyunculukda da kanıtladı.50 sinden sonra ciddi ciddi ünlü oldu. Çünkü buna neden olan yadsınamaz yeteneğiydi.

Daha sonra büyük aşkı, Japon oyuncu  MİHO ile tanıştı. Portakal çiçeği festivalinde 2015 de portakal bahçeleri içinde yapılan çok güzel bir kır düğünüyle evlendiler…Düğününde de beraberdik. Çok mutlulardı.

O yıllarda oğlum ilkokula gidiyordu .Çalışmalarımıza şahit oldu…..

Vefat ettiği gün ağlayarak aradı,’’ -ANNE RIZA AMCAM ÖLMÜŞ DEDİ’’

Ve yoğun bakıma kaldırılırken bilinci yerindeymiş son sözleri şu olmuş…

‘’-Yukarıdan sizi seyredeceğim’’

Gök yüzüne bakacağım arkadaşım…..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.