OSMANLI  HANEDANIN DA BİR TANE YOBAZ BULAMAZSINIZ….

Yayınlama: 01.04.2024
Düzenleme: 28.03.2024 14:19
A+
A-

Dünya tarihinde birden fazla kıtaya hükmetmiş , gelmiş geçmiş beş büyük imparatorluk vardır…Moğol İmparatorluğu…Çin İmparatorluğu…Roma İmparatorluğu…Pers İmparatorluğu…Osmanlı İmparatorluğu…

Bunlardan Osmanlı İmparatorluğu ,Osman Gazinin kurduğu Osmanlı İmparatorluğu 1299-1923 yılları arasında 624 yıl boyunca varlığını sürdürmüş bir Türk devletidir.16. yüzyıla doğru dünyanın en güçlü İmparatorluğu haline gelmiş ve 624 yıl boyunca doğu ve batı dünyası arasında bir köprü işlevi görmüştür.

Osmanlı İmparatorluğu’nun dini İslam olmasına ve HAC toprakları Osmanlı İmparatorluğuna dahil olmasına rağmen hiçbir Osmanlı padişahı HACCA gitmemiştir. Şehzadelerin de Hac boyunca denetimden uzak kalacakları ve siyasi bir etkinlik bulabilecekleri endişesiyle Hacca gitmelerine izin verilmemiştir.

İlginç olan diğer bir husus da Osmanlı Padişahlarının hemen hemen hiç biri bir Türk kızıyla evlenmemiştir. Saray da çok çocuk olması hanedanın devamı için gerekli bir durumdu. Dolayısıyla devletin geleceğinde başka hiç kimsenin veya başka bir hanedan ya da ailenin söz sahibi olmaması için Osmanlı Padişahları yabancı kadınlarla evlenmişlerdir.

Sürülen Osmanlı hanedanının torunları 4 kıtaya dağılmışlardır. Fransa, İngiltere, İspanya, İsviçre, Suriye, Lübnan, Mısır, Ürdün, Meksika ve Amerika gibi 10 farklı ülkede yaşamlarını sürdürüyorlar .Bu gün hayatta 25 şehzade, 16 sultan, 23 Sultanzade, 13 de Hanım sultan var.

Osmanlı Hanedanına mensup olanların son üyeleri çoğunlukla İngiltere de yaşamaktadırlar. Tamamı İngiliz vatandaşıdır. İçlerinde Osmanlıca, Arapça ,Farsça bilen yoktur. Hepsinin anadili İngilizcedir. Ailenin kadın üyelerinin tamamı Üniversite mezunudur.

Arap kültüründen hiçbir şekilde etkilenmemişlerdir. Türban, çarşaf giyinen herhangi bir hanedan üyesi yoktur .Dedeleri’nin mezar taşlarını okuyamadıklarından dolayı şikayet eden bir aile ferdi yoktur. Herhangi bir tarikat bağlantıları yoktur…Siyasal İslam’a bulaşmamışlardır…

Ülkemizde siyasal İslamın el-arabi zurnasını çalanlara ve Çakma Osmanlı torunlarına duyurulur…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.