Üzerlik otu…

Yayınlama: 10.10.2022
A+
A-

Hani bize nazar değdiğinde, hani üzerimize bir ağırlık çöktü dediğimizde, içimizde bir sıkıntı olduğunda, evlerimizde tütsü olarak yaktığımız ÜZERLİK otu var ya….inanılmaz faydaları olan bir bitki olup binlerce yıldan beri insanlarca kullanılmaktadır.

Bize sıradan bir bitki gibi gelebilir fakat Üzerlik otu Arkeologlar tarafından çok kıymetli dir.Çünkü her hangi bir açık arazide Üzerlik otu bolca varsa yerin altında mutlaka bir Arkeolojik buluntular vardır varsayımı ile kazıya başlarlar.
Bunun birinci sebebi eski yerleşim yerlerinin bolca fosforlu toprak yapısına sahip olması nedeniyle ve bitkinin fosforlu toprakları sevmesinden kaynaklanır.
Bu bitkinin mezarlıklarda bolca bulunması da ,toprağın fosforlu yapısından kaynaklanmaktadır.
Bunun nedeni de insan vücudunda kalsiyumdan sonra en fazla bulunan elementin fosforlu olmasındandır.
Fosfor, en fazla kemik ve dişlerde kalsiyumla birlikte bulunur.Fosforun vücutta bulunduğu diğer yerlerse vücut sıvıları,kas beyin gibi kisimlardir.
Fosforun alınmasıyla birlikte beyinde zihinsel yorgunluklar giderilir ve beynin daha iyi çalışması sağlanır. Fosforun en fazla denizlerde yaşayan balıklarda olduğu bilinir.
Fosforu bol olan ÜZERLİK bitkisinin insan beynini sorunlardan arındırmasi ve insanin ruhsal temizliğe yönelik kullanımı ise eski çağlardan beri bilinen ve Şamanlarca dini ayin ve Rituellerde kullanılmasına yol açmıştır.

Günümüzde Üzerlik otunun kaynatılıp içilmesi ya da buharının solunum yollarıyla alınmasıyla insanın ruhsal sorunlarına çare bulunacağı HERBALISTLER tarafından önerilmektedir.
Otun kurtularak yakilmasiyla çıkan dumanın ise ,daha çok solunum yoluyla burun ya da ağızdan alınmak suretiyle otun kullanılmasıyla,insanda ruh molekülü denilen DIMETIL TRIPTAMIN ( DMT ) ,hormonu salgısı artarak, beynin transa geçmesini sağlayabiliyor rahatlamaya neden oluyor.
Şamanlarin bu otu sıklıkla eski çağlarda dini RİTUELLERDE kullanmasının nedeni de bu olmalı sanırım.
Epifiz bezinin ihtiyacı olan ( DMT) hormonu…..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.