Altın Koza Film Festivalleri Şehire Şenlik katıyor

Yayınlama: 08.09.2024
A+
A-

31.Uluslararası Altın Koza Film Festivaline sayılı günler kala sizlerle tarihçesini hatırlayalım malum film festivalleri şehire şenlik katan en güzel kültürel etkinliklerdir. Adana’ya ait olan Altın Koza Film Festivali, her yıl Türkiye’nin Adana şehrinde düzenlenen uluslararası film festivali olmuştur. Festivalde, jüri tarafından seçilen filmlere, çalışanlarına ve oyuncularına “Altın Koza” heykelciği ödülü verilmektedir. Festival, ilk olarak 15-22 Mayıs 1969 tarihleri arasında ilk olarak Altın Koza Film Festivali adıyla düzenlenmiştir. “2009 yılında Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali adını alan festival, 2016 yılında ise adını, Uluslararası Adana Film Festivali olarak değiştirilmiştir.”
Wikipedia kaynağına göre, Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması, Dünya Sineması Örnekleri, Özel Bölümler, Kısa Film Bölümleri yer almaktadır. Ayrıca 2015 yılında ilk kez “Adana Konulu Senaryo Yarışması” festivalin yarışmalı bölümlerine eklenmiştir.
Altın Koza adını Çukurova’nın pamuğunu simgeleyen pamuk ürününden almaktadır.

Festivalin, ilk kez düzenlendiği 1969 yılından itibaren Türk sinemasına verdiği ödüllerle destek olmaya başlamıştır. İlk yıl, Metin Erksan, Kuyu filmi ile En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında Altın Koza’yı evine götürürken, Fatma Girik, Ezo Gelin ile En İyi Kadın Oyuncu, Yılmaz Güney, Seyyit Han ile En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine sahip olan ilk Altın Kozalı sanatçılar olmuştur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.