Yangın vaaaar….Hepimiz yanıyoruz…

Yayınlama: 24.06.2022
A+
A-

 

Genç kızlığımda ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlunun …’’Yangın vaaaarrr….ben yanıyorum.’’ Kantosunu çok severdim…

Yangın var yangın var ben yanıyorum ahhh….yetişin a dostlar tutuşuyorum….

Şimdi Türkiye’nin çok yerinde yangın var ve hepimiz yanıyoruz…

Ülkemiz yanıyor halkımız da beraber yanıyor.

HEP TURİSTİK KIYI ŞERİTLERİNDE İMARA AÇIK OLMAYAN DEĞERLİ ARAZİLERDE BU YANGINLAR VAR

Geçen yıldan beri genelde kıyı şeritlerimizde turistik yerlerde ve imara açık olmayan ormanlarımızda bu yangınlar çıkıyor…daha doğrusu çıkarılıyor.Ben sabotaj olmadığına asla inanmıyorum.Aynı yerde farklı yönlerde aynı anda yangın çıkar mı ?…Çünkü bunun ucu rant a dayanıyor.

Geçen yıl ki Ege ve Akdeniz kıyı şeridindeki ormanlarda çıkan yangınlar sonucu yanıp kül olan yerlere ağaç dikildi mi ? söyleyin…ağaç dikildi mi ? gören duyan varsa söylesin yanıldığımı, yanılayım da özür dileyeyim…

Bekliyorum…DİLERİM YANILAN BEN OLURUM…Ama hiç sanmıyorum. Yanan yerlere Ağaç dikilmesi bir yana bir çok yere turizm tesislerinin yapılması için gizliden gizliye imarın verildiği duyumlarını alıyoruz…Dilerim yanlış duyumlardır….

Çünkü bence bu hukuksuzluğun hukuki dönüşü sonunda güçlü cezalarla olacaktır.

ORMANLARIMIZI KİM YAKTIRIYORSA,YAKIYORSA KENDİ DE DAHİL TÜM CEDDİ ATEŞLERDE YANSIN

Bence vicdansızlığın acımasızlığın tavan yapmasıdır ormanı yakmak. Düşünün bir birbirinden güzel birbirinden çeşitli ağaçlar var,zengin bir flora örtüsü var,o ormanda yaşayan kuşlar var .İçlerine yumurtalarını bıraktıkları minicik yuvaları var…hatta bazı yumurtalar çatlamış ,yuvalarda minicik kuş yavruları vardır…Ağaç gövdelerinin oyuklarına yuvalarını kurmuş sincaplar ve o yuvalarda minicik sincap yavruları vardır…toprak altında yaşayan tarla fareleri, köstebekler ve aileleri ,ormanda yaşayan yabani tavşanlar ,gelincikler,çakallar,tilkiler, kurtlar, kaplumbağalar,hepsi cayır cayır yanmışlardır…bu resmen CANLI KATLİAMIDIR….Buna hangi yürek dayanır?

Dilerim ormanlarımızı yakanlar ve yaktıranların kendileri de cedleri de ateşlerde yanar kül olur…

AVRUPANIN KISKANDIĞI TÜRKİYEDE YETERLİ YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARIMIZ BİLE YOK

Avrupa bizi kıskanıyormuş…keşke öyle olsa…Avrupanın kıskandığı ülkede doğru dürüst yeterli yangın söndürme uçakları bile yok.Geçen yıl hava atarak söylüyorlardı…Gece görüşlü yangın söndürme uçakları alacağız…diye…ALDILAR MII ? ALMIŞLAR MI ?…

Hani nerede gece görüşlü yangın söndürme uçaklarımız ?

Paramız mı yok ?

TBMM de maaşlarınızın artması için para buluyorsunuz ama…..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.