‘’KEDİLER  ŞEYTANDIR’’  DİYEN PAPA

Yayınlama: 10.06.2023
Düzenleme: 01.06.2023 13:26
A+
A-
  1. yüz yılda , Orta çağ da Engizisyon mahkemeleri kurucusu Papa Gregory halkı kiliseye daha çok bağlamak ve dini yaşamı hayatın her alanında var etmek için her şeyi yapıyordu. Kilisenin etkisi halkı istediği gibi yönlendirirken, Papalığın etkisi de Kralları yönetiyordu .

Din adamları bu durumdan memnunlardı çünkü krallardan çok dokunulmazlıkları, güçleri ,servetleri ve yetkileri vardı. Bu yetkilerin getirilerinden memnun olan ruhban sınıfı halka göz açtırmamak için baskı üzerine baskı yapıyorlardı.

İnsanları Cehennemle korkutarak kiliseye bağımlı hale getiriyorlar, istedikleri gibi kullanıyorlardı. Kiliselerde günah çıkarma geleneğinin yanı sıra  bir de günah satın alma adetini çıkarmışlardı. Günah işleyen zenginler günahlarının büyüklüğüne göre günahlarını para ve altın karşılığı kiliseye satıyorlardı. Dualarla onları kutsayan rahipler kilise adına bu günahları satın alıyorlardı…Yani parası olan zenginler işledikleri günahlarından kurtuluyorlardı.

Toplumu dine daha çok bağlamak için ruhban sınıfı hayali düşmanlar Şeytanlar yaratarak etki yapmaya çalışıyorlardı. Kara kediler Satanizm ile özdeşleştirildi.

Kedileri hiç sevmeyen ve onları Şeytan ilan eden Papa 13. Gregory tüm kedilerin ve kedileri olan tüm cadıların kedileriyle beraber yakılmalarını emretti.

Papanın fetvası üzerine tüm halk kedileri öldürmek için seferber  oldular ve kısa bir süre içinde AVRUPADA kedi katliamı başladı. Geriye sadece hatırı sayılır zengin aristokratlar ve soyluların kedileri kaldı.

İtalya limanlarına gelen gemilerden  şehrin sokaklarına dağılan fareler Veba mikroplarıyla tüm sokakları ele geçirdi ,fareleri yakalayacak kedi olmadığı için de Veba salgını süratle yayılarak  Avrupa da 25 milyon kişinin ölmesine neden oldu.

İŞTE CAHİLLİK BÖYLE BİR BELADIR….

 

‘’-En tehlikeli insan tipi az anlayan , çok inanandır.’’….Anton ÇEHOV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.