6 ŞUBAT!

Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Acısı derin bir tarih söyleyin deseydiniz kesinlikle 6 Şubat derdim. Acısı hiç bir zaman geçmeyecek olan bu tarihe sabaha karşı 4.17’de acı bir şekilde tanıklık eden bir
çok şehrimiz acı bir sabaha uyandı. Uyanamayanlar ise melek olup uçup gittiler.
O gün neler oldu biraz hatırlayalım…

merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw  ve 7,5 Mw  büyüklüklerindeki iki deprem Mercalli şiddet ölçeğine göre sarsıntıların şiddeti, ölçeğin en yüksek değeri olan XII (Afetsel) olarak saptandı. Depremler sonucunda Türkiye’de resmî rakamlara göre en az 53 bin 537, Suriye’de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve toplam 122 binden fazla kişi ise yaralandı. Depremlerin ardından büyüklüğü 6,7 Mw ’e kadar varan 45 binden fazla artçı sarsıntı gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti. Adana,Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde ve Tunceli illeri depremden fazlasıyla etkilendi. Melek olup giden insanların acılı aileleri yas tutmaya devam ediyor. Depremin yıl dönümüne sayılı günler kala acı daha da derinden hissediliyor. Konteynır kentlerde kalan varandaşlarımız hayata tutunmaya devam ettiler. Yapım aşamasında olan bir çok ev kısa sürede depremzedelere teslim edilmek için günleri sayıyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ardında kalan acılı ailelerine sabır diliyorum. Umuyorum ki gerekli önlemler alındığında böyle felaketler yaşamayalım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.