YUNANİSTAN BAŞBAKAN MİÇOTAKİS AÇIKLADI: TÜRKLERE 7 GÜNLÜK VİZESİZ SEYAHAT

YUNANİSTAN BAŞBAKAN MİÇOTAKİS AÇIKLADI: TÜRKLERE 7 GÜNLÜK VİZESİZ SEYAHAT
Yayınlama: 08.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Ümit Gül – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile ortak basın toplantısında konuştu. Miçotakis, “10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karara vardık” diyerek açıkladı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “İki ülkenin çok iyi bir şekilde bir arada, sakin bir ortamda ilişkilerini devam ettirmesi çok önemli” dedi.

Yunan Başbakan Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vize muafiyesi meselesini ele aldıklarını belirtti. Yunan adalarına kapıda vize konusu için ise Miçotakis, “Doğu Ege’de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye -Yunanistan ilişkilerine yönelik mesajlar verdi. Miçotakis ile yılda en az 1 kere buluşma kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Yunanistan ile bizim aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Ege’yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim” diyerek belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.