Dul ve Yetim maaşlarına zam yok

Dul ve Yetim maaşlarına zam yok
Yayınlama: 22.07.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Serdar Akın – Seçimlerin geride kalması ve seçimi kazanan ismin belirlenmesinin ardından gündem bir kere daha maaş zamları olarak öne çıkmıştı.

Memur ve emekli aylığı her sene Temmuz ayında enflasyon zammı olarak hesaplanan ara zam alırken söz konusu zam bu sene bir kere daha asgari ücretlilere de yapılacaktı. Asgari ücret, emekli aylığı ve memur maaşı zammı ile beraber evde bakım aylığı, 65 yaş yaşlılık maaşı ve engelli maaşları, dul ve yetim maaşı da zamlanacaktı. Fakat yukarıdaki tüm birimlere zam gelirken dul ve yetim maaşlarına zam gelmedi. Dün bankamatiklerden maaşlarını almaya giden  Dul ve Yetimler para çektikten sonra şok yaşadılar. Çünkü aldıkları maaş aynı ve zam yoktu. Çok düşündüler neler yaparız bu hayat pahalılığında diye düşünmeye başladılar.

Tepki gösterdiler;

-Hep aylıklar başını aldı gidiyor. Bu dul maaşı yetim maaşı niye böyle ha adımız dul yetim diyemi ?

-Yetim maaşında bir milim ilerlemiyor birde biz devlete emanetiz lütfen hayat çoooook pahalı biliyorsunuz yalvartmaya ne gerek var…..

-Bizler reis dedik uyumadık ağladık dua ettik otobüste kavga minubus te kavga caddede kavga ettik toz kondurmadim ama yanlış anlaşılmasın önce VATAN ama yetim aylığı hiç yükselmedi olmadımı olmuyor….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.