“YOLCU ARTACAK DENİYORDU YOLCU SAYISI DÜŞÜYOR ÖDEMELER KATLANIYOR”

“YOLCU ARTACAK DENİYORDU YOLCU SAYISI DÜŞÜYOR ÖDEMELER KATLANIYOR”
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini” Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Açılışından bugüne kadar gündemden düşmeyen garanti yolcu sayılarındaki yanılma payının yüzde 96’larda olduğu Zafer Havaalanında yılın ilk çeyreğinde tablo yine değişmedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, iktidarın ekonomi yönetiminin yapılan yatırımlardaki şartnamelerin tamamen yanlış olduğunun bugün daha iyi anlaşılır olduğunu belirterek, maalesef akla zarar yapılan işlerin bedelini 85 milyon vatandaş ödüyor” dedi.

YILIN İLK ÇEYREĞİNDE GARANTİ 329 BİN YOLCU GERÇEKLEŞEN YOLCU 13 BİN

Geçtiğimiz yıl 1 Milyon 317 bin yolcu garantisine karşılık toplam 86 bin yolcu gerçekleşmesi sonucunda yüzde 96 yanılma payı ile 200 Milyon TL’nin işletmeci firmaya ödendiği Zafer havaalanında 2024 yılının ilk 3 ayında da değişen bir şey olmadı.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Zafer Havaalanında yılardır aynı tablonun yaşandığını belirterek, Zafer havaalanında 3 ay sonunda işletmeci firmaya ödenecek tutarın bugünkü kur ile yaklaşık 60 Milyon TL’yi bulacağını, maliyeti 50 Milyon Euro olan havalimanı için bugüne kadar 64 Milyon Euro’nun üzerinde ki tutarın işletmeci firmaya ödenmek durumunda kalındığını söyledi” dedi

2044’E KADAR VATANDAŞ KATLANACAK ŞİRKET DE KÂRINI KATLAYACAK

Zafer Havalimanından ödenen garantilerin giden yolcu üzerinden verildiğine dikkat çeken Orhan Sümer, iktidar yetkililerinin yıllar itibari ile yolcu sayılarında artış olacak sözlerinin gerçekten uzak olduğunu belirterek 2017 yılında 103 bin olan yolcu sayısının 2023 yılında 86 bine düştüğünün altını çizerek yine 2017 yılında ilk aydaki yolcu sayısının 22 bin bandına olduğunu bugün ise gerçekleşen yolcu sayısının 13 bine düştüğünü söyledi. Yine 2017 yılında yıllık toplam yolcu garanti sayısının 1 Milyon 100 bin olduğunu belirten Sümer bu garantinin de bugün 1 Milyon 317 bin olduğunu söyledi. Şirketin 2044 yılına kadar işleteceği havalimanı için 208 Milyon Euro ödemek durumunda kalacağına vurgu yapan Sümer, kaynaklar vatandaşa değil yandaşa akıyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.