Halisçelik: Çukurova’yı En İyi 20 İlçe’den Biri Yapmak En Büyük Hedefimiz

CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Doç. Dr. Ergül Halisçelik Gazetemize ziyarette bulundu.

Halisçelik: Çukurova’yı En İyi 20 İlçe’den Biri Yapmak En Büyük Hedefimiz
Yayınlama: 13.12.2023
Düzenleme: 13.12.2023 17:00
A+
A-

Toros (Özel Haber) Melisa Karmış Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Ergül Halisçelik gazetemize ziyarette bulunarak merak edilen soruları yanıtladı. Dr. Halisçelik, “Çukurova potansiyeli çok yüksek bir ilçedir. Burayı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Ergül Halisçelik gazetemizi ziyaret ederek, Çukurova hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Çukurova’nın en son kurulan merkezi ilçelerden biri olduğunu ve bu sebeple gelişme potansiyelinin çok yüksek olduğunu dile getiren Halisçelik sözlerine şu şekilde devam etti; “ Çukurova’da dokunduğunuz her yerde etki yaratırsınız. Bu sebeple Çukurova’da yapılacak her proje etkili olur. 5 yıla yakın bir süredir Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik yaptım. Bu yüzden Çukurova başta olmak üzere pek çok ilçenin istek ve ihtiyaçlarına yakından hâkimimdir. Şu anda ise Çukurova’nın 27 mahallesini de kapsayacak şekilde önceliklerimizi belirliyoruz. Çukurova’da sosyo-kültürel, spesifik sektörel, tematik, yöresel ve mega anlamlarda çalışmalar yapılması lazım. Bu anlamda Büyükşehirde başlattığımız Mahalle Kalkınma Projesi gibi çok önemli bir proje var. Bir mahallenin sorunlarını spesifik bir şekilde hep birlikte bulma ve çözüme sağlama fikri benim için çok önemli hususlardan biridir. Bu hususta Mahalle Kalkınma Kurumlarında mahalle muhtarları ve mahalle halkı ile birlikte o mahallenin gerçek ihtiyaçlarını saptamak ve çözüm üretmek birinci önceliğimiz olacaktır. Zaten şu ana kadar Çukurova’da önemli işlere de imza atıldı. Kim nereye taş üstüne taş koyduysa bizimde başımızın üstüne yeri var. Bizim hedefimiz bunları daha da ileriye götürmektir.”

“ÇUKUROVA’NIN İMAR PLANLARININ GELİŞMESİ GEREKİYOR”

Çukurova için hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahseden Doç Dr. Ergül Halisçelik, Çukurovalıların özellikle imar alanında beklentilerinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Halisçelik, “Adana Büyükşehir Belediyesinin 15 ilçe ve ASKi ile birlikte toplam bütçesi 33 milyar TL’dir. Bu bütçenin ise 1 milyar 300 milyonu Çukurova’nındır. Bizim hedefimiz bu bütçeyi Çukurova için en doğru şekilde yönetmektir. Yani Çukurova’nın zaten mali olarak bir problemi yok. Eğer Çukurova’yı devralırsak daha yönetilebilir bir belediye devralmış olacağız. Fakat Çukurova’da imar planlarının ciddi anlamda gelişmesi gerekiyor. Çünkü en başında dediğim gibi en son merkez ilçe olan ilçelerden biri olduğu için özellikle Çukurovalılarında imar alanında beklentisi çok yüksek. Örneğin; Belediye evleri 2017’den bu yana afet riskli alan ve hala çözülemedi. Bu konu ile alakalı çözüm odaklı projeler geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Burada hem Bakanlıkla hem de Valilik ile iş birliği içerisine olmak lazım pek tabiî ki. Bizler de bu hususta geliştirdiğimiz projeler ile Çukurovalıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışacağız” şeklide konuştu.

“ÇUKUROVA İÇİN 120 ADET PROJE TASLAĞIMIZ HAZIR”

Aday Adayı olduğu günden bu yana Çukurova için 128 sayfalık içerisinde 120 adet taslak proje bulunan bir seçim bildirgesi hazırladıklarını kaydeden Doç Dr. Halisçelik, hazırladıkları tüm master planlarını hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Halisçelik, “Seçim bildirgemizde taslak olarak hazırlanmış ortalama 120 adet projemiz bulunmaktadır. Bunlara taslak proje diyorum. Çünkü  Çukurova halkı ile bu projeleri somutlaştırmak ve aciliyet sıralaması yapmak gerekiyor. Çukurova için geliştirdiğimiz 120 projemiz 9 başlık altında gelişmektedir. Bu projeler içersisinde;  Çukurova’yı ve Çukurovalıları her alanda kapsayan çevre, imar, ulaşım, tematik, sektörel, atık ayırma, çevre kirliliği, ses kirliliği, sosyal destek ve yardımlaşma, sosyo-kültürel amaçlı ve yöresel alanlarda burayı gelecek yüzyıla taşıyacak mega projeler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra hepinizin de bildiği gibi en son “Değer Artış Vergisi” kanunu çıkmıştı.  Yani yaptığınız çalışmalar ile ilçe de değer artışı oluyorsa, onun %25’i gelir olarak ilçe belediyesine geliyor. Burada %25 lerden oluşturacağımız o fon ile ilçenin önceliklerini finanse etme anlamında kullanmayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

“ÇUKUROVA’YI EN İYİ 20 İLÇEDEN BİRİ YAPMAK EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZDEN BİRİDİR”

Çukurova’ya daha yüksek yaşam kalitesi ve refah düzeyi sağlayacak tematik, sektörel ve yöresel projeler için sıkı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Haliçelik konuşmalarına şu şekilde devam etti; “Benim bura bahsettiğim her şey aslında bir vaattir. Somut bir vaat olarak sizlere şunu söyleyebilirim ki; Çukurova’nı 5 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 20 ilçenin arasına yer almasını sağlamak. Çukurova’da yaşam kalitesini arttırdığımız zaman hem ilçede ki halkı memnun etmiş olacağız hem de Çukurova’yı Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişim sıralaması listesinde ilk 20’ye taşıyacağız.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.