FATİH SULTAN MEHMET HERHANGİ BİRİ DEĞİLDİR

Yayınlama: 20.10.2022
A+
A-

Arabasında Osmanlı torunuyum yazan bir delikanlıya soruyorum…’’-Fatih Sultan Mehmet i tanıyor musun ? ‘’diye .’’Tanıyorum tabii teyze, İstanbulu fetheden padişahımızdır’’ diyorum…Yüzüme öyle bakıyor.

Tekrar soruyorum…’’Evrenin bir hediyesi olsa da Fatih Sultan Mehmet şu an karşımızda bulunsa onunla ne konuşurdun ? ‘’diyorum. Yüzüme öylemesine yine anlamsız bakıyor.

Tekrar soruyorum.’’Fatih Sultan Mehmet i seviyormusun?’’ diye…’’Evet tabii seviyorum.’’diyor. ‘’Onu seviyorsan neden bilgilenmek için hayatını ve dönemini okumuyorsun?’’ diye soruyorum…tık yok.

OSMANLI TORUNUYUM DEMEKLE OSMANLI TORUNU OLUNMAZ…

Ortaçağı kapatıp yeni çağ ı açan Osmanlı İmparatorluğunun padişahı Fatih Sultan Mehmet …Matematik, Geometri,Tarih, Coğrafya, Edebiyat, Astronomi, Fizik, Kimya, Kelam, Fıkıh, Tefsir dersleri almıştı.

İtalyanca, Latince, Yunanca, Keldanice, Slavca, Arapça, Farsça, İbranice, olmak üzere tam 8 dili akıcı konuşuyordu….Homeros un İlyada ve Odessa sını Yunanca okumuştu.

İstanbulu fethederken kullanılacak topların teknik çizimlerinde yer alacak kadar matematik biliyordu.

Etrafında bilim insanlarını eksik etmiyor, etrafındaki insanları sadakatine göre değil, Liyakatine göre seçiyordu.

Ondaki bu bilgilerle bu gün yaşasaydı Ya dünyanın en önemli girişimcilerinden olurdu ,ya bilim adamı olurdu ya da önemli şirketlerden birinin başına geçerek CEO olurdu.

Dedim…ve delikanlıya ekledim.’’Öyle koftiden Osmanlı torunu olunmaz…Ayrıca Osmanlı torunu olamazsın. Türk torunusun. Çünkü Osmanlı bir ailedir ,Türklük ise bir soydur…’’

Türk halkının en büyük yanlışı kitap okuma alışkanlığının çok az olmasıdır. Okuyup araştırma heveslerinin olmamasıdır .En vahimi de öğrenmek istediği bilgileri kendileri araştırıp okuyup bulacağına bundan üşenip sağdan soldan denilen yalan yanlış şeylere yönelip körü körüne inanmasıdır.

Türk halkının diğer en büyük handikapı da….

BİLGİSİ OLMADIĞI ŞEYLER HAKKINDA FİKİR YÜRÜTMESİDİR.,

Yasemin Güç

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.