(AA)-KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’ta meydana gelen depremlerde Hatay’da teyzesini, eniÅŸtesini, kuzenini kaybeden nefroloji uzmanı Dr. Feyza Bora, kardeÅŸi göçük altındayken afetzedeleri tedavi için görev yaptı.Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde..
(AA)-KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat’ta meydana gelen depremlerde Hatay’da teyzesini, eniÅŸtesini, kuzenini kaybeden nefroloji uzmanı Dr. Feyza Bora, kardeÅŸi göçük altındayken afetzedeleri tedavi için görev yaptı.Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Bora, KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerin hemen ardından, nefrologlara ihtiyaç olacağını düşünerek bölgeye gitmek için gönüllü oldu.Bir süre sonra Hatay’da da deprem olduÄŸunu, kardeÅŸi, yengesi, teyzesi baÅŸta olmak üzere çok sayıda yakının enkaz altında kaldığını öğrenen Bora, iki çocuÄŸunu dedelerine bırakarak, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya İl SaÄŸlık Müdürlüğünün koordinasyonunda Adana’ya gitti.Mersin Åžehir Hastanesinde ihtiyaç olduÄŸu için buraya yönlendirilen Bora, bir taraftan yakınlarından gelecek güzel haberi beklerken bir taraftan da göçüklerden çıkarılan hastaların tedavisine yardımcı oldu.
Teyzesini, eniÅŸtesini, kuzenini ve annesinin bazı yakınlarını depremde kaybeden Bora’nın kardeÅŸi Burak Özer de Antakya ilçesinde depremin 37’nci saatinde beÅŸ katlı binanın enkazından çıkarıldı.Mersin Åžehir Hastanesine sevk edilen kardeÅŸini hastanede görebilen Bora, annesinin Antakyalı olduÄŸunu, kardeÅŸi dahil birçok akrabasının orada yaÅŸadığını söyledi.Depremi duyar duymaz bölgeye gitmek istediÄŸini anlatan Bora, “Saatler geçmesine raÄŸmen onlara ulaÅŸamayınca insanın içine korku düşüyor. Doktor olarak hemen bölgeye gitmek, nefroloji olan bir bölümde çalışmak istedim. Mersin’e yönlendirdiler. Bu süreçte kardeÅŸim, onun eÅŸi, teyzem ve ailesi enkaz altındaydı. Telefonla hiçbirine ulaÅŸamadık.” diye konuÅŸtu.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)