Uluslararası Adana Lezzet Festivali heyecanı sürüyor

Uluslararası Adana Lezzet Festivali heyecanı sürüyor
Yayınlama: 08.10.2023
A+
A-

(İHA) – Adana’da bu sene 7.’si düzenlenen ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde yoğunluk son gününde de sürüyor. Esnaf festivalden memnun olurken, vatandaşlar da festivalde doyasıya eğleniyor.
Adana Valiliğinin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, cuma günü Merkez Park’ta 200 farklı işletmenin katılımıyla başladı.

En favori ürün kebap oldu
Festival alanına Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelenler Adana lezzetlerini tadarken, çeşitli etkinliklerde de eğlenceli vakit geçirdi. Festivalde en yoğun ilgiyse her zaman olduğu gibi Adana kebaba gösterildi.

Davul zurnalı eğlence
Öte yandan, festival alanında vatandaşlar ve esnaf davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan kebapçı Cihangir Korkmaz, “Festival inanılmaz güzel ve coşkulu geçiyor. Şehir dışı ve yurt dışından çok yoğun bir katılım var. Rusya’dan gelen misafirlerimiz dahi oldu, onlara Adana kebap yedirdik. Gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayıp lezzetlerimizi tattırıyoruz” dedi.
‘Piton Döner’in sahibi Mehmet İkram Taş ise festivale katılımın çok güzel olduğunu her gün en az 300 kilogram tavuk sattıklarını söyledi. Ayrıca Taş, akşam saatlerinde festivale daha yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Şerbet dağıttılar
Festivalde Sarıçam Belediyesi’nin standında şerbet yapan şef Recep İncecik, “Bu narlar Adana Kozan ilçemizde yetişiyor. Bizler de burada bu narlarımızın şerbetini yapıyoruz. Ayrıca burada aşlama, lohusa şerbeti yapıyoruz. Bu şerbetleri gelen misafirlere dağıtıyoruz. Çok beğenildi şerbetler” dedi.
Festivale Ordu’dan geldiğini belirten Seniye Özcan ise, “Öncelikle Adana kebap tattım. Çok güzel, çok eğlenceli bir festival. Böyle festivaller Türkiye’nin her yerinde olmalı” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.