Ulaş Çetinkaya, Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, ‘Kent Vizyonu’ iddiasıyla Çukurova Belediyesi’ne aday adaylığı başvurusunda bulundu

Ulaş Çetinkaya, Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı oldu
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, CHP’den Çukurova Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı. Önceki gün CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu’nu ziyaretinin ardından aday adaylık başvuru dosyasını teslim eden Ulaş Çetinkaya, Çukurova İlçesi’ne ‘Kent Vizyonu’ kazandırmak istediğini vurguladı.

Uzun süren çalışmalar sonucunda belediyenin mevcut durumunu detaylarıyla inceleyen, ilçenin coğrafi, sosyal ve demografik özelliklerinin yanı sıra Çukurova Belediyesi’nin mali durumunu ve 2014 seçimlerinden itibaren seçim analizlerini yaptıktan sonra aday adaylık başvurusunda bulunan Çetinkaya, “Çukurova Belediyesi Türkiye’nin önde gelen belediyelerindendir. Belediye hizmetlerinin kalite ve çeşitlilik açısından lider konumuyla örnek bir şekilde verilebilmesi için belediye yönetimine talibim” dedi. İyiyi daha iyi yapmak ve konforlu kent hareketinin Türkiye’deki temsilcisi olabilmesi, yaşanabilir ve sürdürülebilir doğa dostu bir yaşamın belde sakinlerini memnun edeceği düşüncesiyle Çukurova Belediye Başkanı olmak istediğini kaydeden Çetinkaya, “Adana’nın planlı ve en önemli gelişme koridoru olan Çukurova’da Sosyal Demokrat belediyeciliğin farkını ileriye taşımak için, Çukurova ‘da var olan farklı sosyal kesimlerle birlikte girişimci iş yapma kültürünü geliştirmek ve birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak, bir arada mutlu bir kentte yaşama bilincini yerleştirmek önceliğimdir” diye konuştu.

“BAŞKANLIĞI EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIMA İNANIYORUM”

6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerden dolayı güvenli yaşam alanları oluşturulmasının gereğine işaret eden Ulaş Çetinkaya, şunları söyledi: “Bu doğrultuda Çukurova’yı öncelikle afetlerden en az etkilenen ‘Dirençli Şehir’ durumuna getirerek güvenli yaşam alanları oluşturmak ve kenti planlamak için aday adayı oldum. Bütünşehir Yasası ile Çukurova’nın kırsal alanlarında üretimi artırmak, kentte gıda güvenliğini sağlamak istiyorum. Çukurova’nın modern kent yaşamı daha iyi düzeye ulaştırılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çukurova İlçesi ve Adana İlindeki gücünü ve oy oranını arttıracağıma inanıyorum. Belirttiğim hedeflere ulaşmak için mesleğim Şehir Plancılığı ve Coğrafi Bilgi Sistemi Uzmanı olduğundan, Adana Büyükşehir Belediye Meclis CHP Grup Başkan Vekili deneyimimle, mesleki birikimimle, dinamik bir yapıyla, yerel yönetimlerdeki deneyimimle ve Çukurovalı olarak belediye başkanlığı görevini en iyi şekilde yapacağıma inandığım için adayım.”

ULAŞ ÇETİNKAYA KİMDİR?

1978 yılında Adana’da doğdu ilk ve orta öğrenimimi Adana’da tamamladı. 2001 yılında Şehir Plancısı olarak Selçuk Üniversitesi’nden mezun olan Çetinkaya, Şehir Planlama eğitiminden sonra Özel Şehir Planlama Şirketinde kurucu ortak olarak görev aldı. 2010 yılında Çukurova Üniversitesi’nde ‘Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı’ olarak yüksek lisans eğitimini tamamlayan Çetinkaya, 2010-2014 yıllarında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla gerçekleştirdi. Mesleki alanlarda ilgili olan Valilik, belediyeler ve koruma kurulu gibi kurumlarda temsilci ve konuşmacı olarak yer alan Ulaş Çetinkaya, 5 Ocak Stadyumu’nun konut ve AVM amaçlı imar planı değişikliğine karşı hukuksal olarak mücadele ederek kent dinamikleri ve meslek odaları ile birlikte yapılaşmaya açılmasını önledi. Ulusal ve uluslararası çeşitli şirketlerde Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ve Gayrimenkul ve İş Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Ulaş Çetinkaya, 2013 yılında Adana Toprak Koruma Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

2010 yılında kendisine ait Şehir Planlama şirketinin bugünkü konumunu oluşturarak imar planı,koruma amaçlı imar planı ve danışmanlık hizmetleri vermeye devam eden Ulaş Çetinkaya, 2017 yılında kurulan tarım alanında faaliyet gösteren şirketin de yetkilisidir. 2004 yılında CHP Seyhan Gençlik Kolları Eğitim Sekreterliği, CHP Çukurova İlçe Başkanlığı Kent Ve Uygarlık Komisyonu Üyesi, Çukurova İlçesi Kent Konseyi Kurucu Yürütme Kurulu üyeliğinde bulunan Çetinkaya, Adana Kent Konseyi Kentleşme Çalışma Grubu’nda yer aldı.

2014 Yerel Yönetim seçimlerinde CHP Seyhan İlçe Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Çetinkaya, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevini de başarılı ve denetleyici bir süreçle tamamlamıştır. Tarihi Kentler Birliği’nde Adana Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi olarak görev yapan Çetinkaya, CHP Parti Okulu Eğitmeni olup İstanbul, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya Büyükşehir Meclis Üyelerine, Kilis, Muş, Tunceli İl Özel İdare ve Belediye Meclis Üyelerine eğitimler verdi. CHP Parti Okulu Yerel Yönetimler Eğitimi Danışma Kurulu Üyesi olan Çetinkaya, Ulusal ve yerel gazetelerde kentler ve yerel yönetimler konusunda konuk köşe yazarlığı yapmıştır. Ulaş Çetinkaya, Diş Hekimi Tuğba Tunay Çetinkaya ile evli, Aliuğur ve Doğa’nın babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.