TÜRKLERİN YAŞAMADIĞI TÜRK KÖYÜ

Yayınlama: 13.10.2023
Düzenleme: 12.10.2023 15:25
A+
A-

Belçikada yer alan bir köy, yüzyıllardır Türk köyü olarak bilinmesine rağmen içinde hiç Türk yaşamıyor .Peki bu köy neden yıllardan beri hep Türk köyü olarak biliniyor ?
İşte FAYMONVİLLE köyünün Türk köyü olma hikayesi…

Belçikada yer alan bu küçük köyün meydanında büyük bir bayrak direğinde Belçika ve Valonya bayraklarının yanı sıra Türk bayrağı da dalgalanıyor.Ancak bu köyde hiç kimse Türkçe konuşmuyor ve Türk değil.
Belçika Liege yakınlarındaki dağlık Arden bölgesinde yer alan Faymonville köyünde yaklaşık 100 kişi yaşıyor.
Kasaba meydanındaki kütüphane nin pencerelerinde Türk bayrakları ön tarafında ise Türk bayrağının ay yıldızının işlendiği mermer bir anıt bulunuyor.
Everiything Türk sitesinde yer alan efsaneye göre Katolik Kilisesi 16.yüzyılda Osmanlılarda savaşmak için vergi toplarlarken FAYMONVİLLE sakinleri katkıda bulunmayı reddettiler ve bu nedenle Türklerin dostu ve Hristiyan dünyasının düşmanı olarak adlandırıldılar.Bir başka efsaneye göre de köylüler Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri için TÜRKLER olarak adlandırıldılar.
Onlar da LİERSE Prensini daha da kızdırmak için kilise çanlarını söküp ezan okudular.
TÜRK KÖYÜ OLARAK TANINMALARI ONLARI TEHLİKEDEN KORUDU
Türk köyü olarak tanınmaları onları her zaman tehlikelerden korudu.
İkinci Dünya Savaşında Alman işgali sırasında Nazi ordusu tüm Belçikayı yağmaladı.Ancak köyün her yerinde kullandıkları geleneksel Türk bayrakları nedeniyle FAYMONVİLLE ye saldırmadilar, dokunmadılar.
FAYMONVİLLE köylüleri her yıl Şubat ayında geleneksel geçit törenlerinde Türk bayrakları taşıyan süvarileri eşliğinde Osmanlı Mehter takımı müziği çalarak yürüyorlar.
Ne güzel değil mi…..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.