Yayınlama: 02.09.2023
Düzenleme: 02.09.2023 19:30
A+
A-

“TÜRKİYE’DE İLAÇ KRİZİ YAŞANIYOR”

TOROS (ÖZEL Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Bir süredir devam etmekte olan ilaç krizi, yükselmeye devam eden döviz kuru ile yükseliş göstermeye devam ediyor. İlaçlara gelen zamlar yüzünden hastalar ilaçlara ulaşamaya zorluk yaşarken sağlık tedavilerinde de aksamalar yaşanıyor. Eczacı Merter Korkmaz bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“FİYAT UÇURUMU OLUŞTU”

Merter Korkmaz, ilaçlara gelen zamlar yüzünden hastaların ilaca ulaşmadıklarında söyledi; “İlaçlara gelen zamlar yüzünden hastalar ulaşmakta zorlanıyor ve ödedikleri fiyat farkı onları maddi ve manevi zora sokuyor. Dışarıya bağımlı olduğumuz için devletin belirlediği Euro kuru ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) satın alma fiyatı arasında bir uçurum oluştu. Bu yüzden çoğu firma ilacını artık Türkiye’ye göndermiyor. İthal ilaç bulamayan hastalar ise ya ilacını değiştirmek zorunda kalıyor ya da tedavisini değiştirmek zorunda kalıyor. “

“TEDARİK ZİNCİRİNDE AKSAMA MEYDANA GELİYOR”

Korkmaz, “İlaçlara gelen zamlar zaten bizim maliyetimizi karşılamıyor. Ama firmalarında maliyetini karşılamıyor. Çünkü çoğunluğu ithal ilaç olduğu için firmalarda ürünü Türkiye’ye göndermediklerinden dolayı bu seferde sağlık tedarik zincirinde aksama meydana geliyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.