Türk tekstilinin duayeni Hilal Aksöz hayatını kaybetti

Türk tekstilinin duayeni Hilal Aksöz hayatını kaybetti
Yayınlama: 22.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türk tekstilinin duayen isimlerinden biri olan Adanalı sanayici Hilal Atilla Aksöz, hayatını kaybetti.

Pamuktan konfeksiyona kadar tekstilin her alanına hâkim olan, bu sektörün dev yatırımlarında yöneticilik yapan, yatırımlar kazandıran, ihracat başarıları sağlayan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş yıllarından itibaren bölgenin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sunan, müteşebbis heyetlerde yer alan, 2010 yılından 2022 yılına kadar Denetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Hilal Aksöz, renkli kişiliği ve yardımseverliği ile de tanınıyordu. Adana Tenis ve Dağcılık Kulübü eski Başkanı da olan Hilal Aksöz’ün ölümü iş dünyasında büyük üzüntü yarattı.

HİLAL AKSÖZ KİMDİR?

Adana’da 1943 yılında dünyaya gelen Hilal Atilla Aksöz, lise öğrenimini burada tamamlandıktan sonra İstanbul’daki tekstil mühendisliği eğitiminin ardından 1972’de Amerika’ya gitti. Tekstil üzerine ihtisas eğitimi yaparken, bir firmada çalışmaya başladı. 1978’de Türkiye’ye dönen Aksöz, dönemin dev sanayi kuruluşlarından Güney Sanayi’de çalışmaya başladı. Hilal Atilla Aksöz, burada İmalat Müdürlüğü görevine kadar yükseldi. 1985’de kendisine ait Arseteks tekstil firmasını kurdu. Hilal Aksöz, bir yandan ürettiği dış giyim kumaşlarını Avrupa’ya pazarlayıp işini büyütürken, diğer yandan AOSB’nin gelişimi için büyük çabalar harcadı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ne ilk kazmayı vuran sanayiciler arasında yer alan Hilal Atilla Aksöz, 1998 yılında bölgenin sorunlarının çözümünde sanayicinin tek sesliliğini sağlamak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Deneği’ni (OSİAD) kurdu.

AOSB’de 2010 yılında başlayan sanayici yönetiminde denetim kurulu üyeliği görevine seçilen ve bu görevini 2022 yılının Haziran ayına kadar sürdüren Aksöz, bu tarihte yapılan genel kurulda sağlık sorunları nedeniyle yönetimde görev almadı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, sanayinin duayeni Hilal Aksöz”ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, “Bölgemizin kuruluşundan bugüne önemli hizmetler veren Hilal Ağabeyimiz, 1990’lı yıllarda bizim firmamızın da bölgede yer almasına öncülük etmişti. Kendisini her zaman rahmet ve minnetle anacağız. Başımız sağolsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Hilal Atilla Aksöz, 79 yaşındaydı. Hilal Atilla Aksöz’ün cenazesi 22 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Adana Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.