TÜRK KIZILAY ADANA’DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Yayınlama: 30.04.2024
Düzenleme: 30.04.2024 14:35
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt – Adana’da kış aylarında düşen kan stokunun ihtiyaç seviyesinde tutulması amacı ile Türk Kızılay’ı tarafından “Birbirimize candan bağlıyız Adana” temasıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Adana Valiliği himayesinde, Türk Kızılay Adana Şubesi ve İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü, kentte kış aylarında düşüş yaşanan kan bağışı konusunda harekete geçerek İstasyon Meydanı’nda meydanında kan bağışı kampanyası hazırladılar. Düzenlenen kan bağışına çok sayıda vatandaş ve emniyet mensupları katıldı. Düzenlenen etkinlikte çeşitli etkinler ile devam edildi.

Türk Kızılay Adana İl Başkanı Ahmet Çolak, “Birbirimize kan bağı ile bağlıyız Adana kampanyamıza hepiniz hoş geldiniz. Kan bağışının düşüş gösterdiği kış koşulları ve ramazan ayının ardından kan stoklarının belirli bir seviye üzerine çıkarmayı hedefleyen Kızılay’ımız, Cumhur Başkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu kampanyaya desteklerinizden dolayı teşekkür ederim” diyerek ifade etti.

Cumhur Başkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Birbirimize kan bağı ile bağlıyız Adana projesi ile yaptığımız kan bağışı seferliğine verdiğiniz destekler için teşekkür ederim.”

SAYGILI, “GÜNEŞ BATMAYAN BİR İYİLİK HAREKETİNİ TEMSİLCİLERİYİZ”

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı  Ramazan Saygılı; “İçinde doğduğumuz, içinde büyüdüğümüz, medeniyetin ana rahminde birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Yarınlara yürürken devletimizin himayesinde bize milletimizin iyilik yeri olarak bir taraftan yerelde bir tarafta ulusalda bir taraf tada uluslararası boyutta yaralara merhem oluyoruz. Bugün 30 Nisan’da Türkiye’nin 1 numaralı kentinde sizlerin katılımıyla yaptığımız kan bağışında biz aynı zamanda Dünya’nın 3 kıtasında yetimlerin sabah kahvaltısını hazırlıyoruz bir yerde. İhtiyaç sahiplerine kaşığına lokma sofrasına katık oluyoruz. Bir başka yerde üzerine hırka oluyoruz. Ayaklarına çorap oluyoruz. Yani güneş batmayan bir iyilik hareketini temsilcileri olarak bugünde Türkiye’nin 1 numaralı kentinde Kızılay dostları ile her yıl geleneksel kan bağışı etkinliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz” dedi.

MUSTAFA YİĞİT, “KAN STOKLARIMIZI ARTTIRMAK AMACIYLA BU KAMPANYA DÜZENLEMİŞ BULUNMAKTADIR”

Adana Vali Yardımcı Dr. Mustafa Yiğit konuşmasını yaparken kan bağışının önemine değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Değerli mensupları, kıymetli Adanalı hemşerilerim, Türk K Kızılay’ı ile cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı, Adana Bölge Müdürlüğü arasındaki düzenlenen protokol gereği tüm kamu kuruluşları Burada sektörde düzenli kan bağışı girişiminin güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın buna teşvik edilmesine yönelik düzenlenen ve valiliğimizle de desteklenen, birbirimize candan bağlıyız. Kan bağışı etkinliğini de aramızda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi dünyada her yıl binlerce insan kazalar sonrası ve hastalıklar neticesinde kan kaybına bağlı olarak hayatını kaybetmektedir. Bu kayıtların önüne geçmenin tek yolu ise düzeldiği kan bağışıdır. Bu nedenle kış şartlarından çıkış sürecinde kan stoklarımızı arttırmak amacıyla bu kampanya düzenlemiş bulunmaktadır. Bu kampanyaya vatandaşlarımız yürekten ilgi duyacaklarına inandığımı ifade etmek istiyorum. Kan bağışında bulunmak başka bir insanı hayata bağlarken kan veren kişinin de kan hücrelerini yenilediği tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalara göre kan vermenin stresi azalmak, duygu durumunu sağlamak, baş ağrısını azaltmak, fiziksel sağlığa katkıda bulunmak için faydaları olduğu görüşülmektedir. Diğer yandan bir can kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eş değer gören bir medeniyetin temsilcileri olarak yapacağımız kan bağışları sayesinde birçok insanı hayata tutanın tutunmasına vesile olacağımızı aramızdaki sevgi, muhabbet ve kardeşliği ki birbirimize kan veriyoruz. Neticede bir kan kardeşliği de doğmaktadır.  Bu kardeşliğimizi  sağlamlaştıracağı gözden kaçmamalıdır. Bu noktada mayasında kahramanlık ve iyilik destanı bulunan Adanalı hemşerilerimizin kan bağışı etkinliğimize gereken desteği vereceğine yürekten inanıyorum.  Kıymetli Adanalı hemşerilerim bu tür etkinliklerin toplumumuzdaki  düzenli kan bağışlama bilincinin daha da arttıracağını, toplumumuzdaki birliktelik ruhunu tutacağını inanmaktayım.  İyiliğin gücüyle birey ve toplumun direncini arttırmak, insan onurunu korumak ve bildirmek için çalışmak misyonuyla ki bu misyon Türk Kızılay’ına ait.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.