TÜRÜNÜN SON ÖRNEĞİ

TÜRÜNÜN SON ÖRNEĞİ
Yayınlama: 12.08.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Aksaray’da kalaycılığın son temsilcilerinden biri olan Ramazan Yıldırım ise unutulmaya yüz tutmuş mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

10 yaşında başlayarak 72 yıldır kalaycılık yapmaya devam eden Ramazan Yıldırım, gelişen teknolojiye ve alışkanlıklara rağmen yok olmaya yüz tutan kalaycılığı yaşatmaya çalışıyor.

Yıldırım, “Ben bu mesleğe babamdan öğrendim. 10 yaşımdan beri kalaycılık mesleğini devam ettirmeye çalışıyorum.  Maalesef işler fazla olmadığından yanıma çırak da almadım” diye ifade etti.

Ramazan Yıldırım, “Eskiden ara sokaklarda seyyar olarak da yapılan kalaycılık mesleği, gelişen teknoloji ile mutfaklarda bakırdan yapılan malzemelerin yerini çelik, alüminyum ve teflon malzemelerin alması maalesef yavaş yavaş yok olmaya devam ediyor” dedi

Ramazan Yıldırım’ a işlerin nasıl gittiğini sorduğumuzda ise bize şu ifadeyi kullandı; İşler genelde pekmez zamanı olur. Şu an insanlar bakırı evlerinde çok fazla bulundurmuyor. Bulunduranlar ise çok fazla kalaylatmıyor. Bilmiyor ki kalaylama yaptırmazlarsa zehirlenmelere yol açarlar.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.