TDP, CHP İLE BİRLEŞME KARARI ALMIŞTIR

Biz kolay olanı değil, doğru olanı seçtik. Aldığımız bu kararla tarihin doğru tarafında yer aldık. Aldığımız bu kararla TDP, tarihe karışmamış, CHP’nin tarihiyle bütünleşmiş oldu.

TDP, CHP İLE BİRLEŞME KARARI ALMIŞTIR
Yayınlama: 24.06.2023
Düzenleme: 23.06.2023 20:48
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Türkiye Değişim Partisi olağanüstü kurultayını yapmış CHP ile birleşme kararı almıştır.

Kurulduğumuz günden bu yana demokratik parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıdan yana olduk. Türkiye’yi bir kişinin yönetmesi doğru değildir. Bu yönetim sistemi devam ederse devletimiz parti devleti haline gelecek. Demokrasi göstermelik, meclis göstermelik, yargı göstermelik olacak. Türkiye, uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkacak.

TEHLİKE YANIMIZDAYKEN SEYİRCİ KALAMAZDIK

Bu yönetim sisteminin mahzurlarını seçimlerde gördük yaşadık. Devlet gücünü kullanan memurlar parti elemanı gibi çalıştılar. Seçimler bitti. Bir milletvekilini hapiste tutuyorlar.

Muhalefeti tehdit olarak görüyorlar. Özgür basını tehdit olarak görüyorlar. Gösteri ve yürüyüş hakkını tehdit olarak görüyorlar. Sorgulanmayı, denetlenmeyi, hesap vermeyi sevmiyorlar.

SİYASİ PARTİLER, DÜŞÜNCE KULÜBÜ DEĞİLDİR

Böyle bir yönetim sisteminin kökleşmesine izin veremeyiz diyenlerin birleşme yeri CHP’dir. Siyasi partiler, düşünce kulübü değildir. İktidar olmak için örgütlenirler. CHP, iktidar olmak için daha geniş kitlelere ulaşmalıdır. CHP’nin daha geniş kitlelere ulaşmasını engelleyerek ancak parti içinde iktidar olursunuz. Particilik “az olsun bizim olsun” diyerek yapılmaz. “Çok olalım içinde bizde olalım” diyerek yapılır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun çabası bunun içindir. Bunu başaracak olan lider de sayın Kılıçdaroğlu’dur.

TDP TARİHE KARIŞMADI, CHP’NİN TARİHİYLE BÜTÜNLEŞTİ

Kolay olan başkalarını suçlamak, doğru olan elimizi taşın altına koymaktı. Biz kolay olanı değil, doğru olanı seçtik. Aldığımız bu kararla tarihin doğru tarafında yer aldık. Aldığımız bu kararla TDP, tarihe karışmamış, CHP’nin tarihiyle bütünleşmiş oldu. Demokrasi tarihimizin gurur sayfasında yer aldı.

ZAMAN SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK ZAMANIDIR

Şimdi hepimiz için yeni bir dönem başlıyor. Türkiye’nin CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Zaman CHP’ne ve Sayın Kılıçdaroğlu’na destek zamanıdır. Bu amaçla, cesaretle, inançla, tutkuyla ve yeni bir ruhla çalışacağız.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.