CHP MYK Hatay EXPO’da toplandı

CHP MYK Hatay EXPO’da toplandı
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

 

 

(AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Böyle acılar karşısında bir olmak, beraber olmak, ortak mücadele etmek, sorunları çözmek için geçmiş hesapları bir tarafa bırakarak, bir canı daha nasıl kurtarabiliriz arayışı içinde kenetlenmek bizim en büyük arzumuz.” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Hatay EXPO’da toplandı.Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, yaşanılan sıkıntılar dolayısıyla bu MYK’nin kendileri için kolay olmadığını, sorunların aşılması için milletvekillerinin ve belediye başkanlarının ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.

Deprem sonrası hemen Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Pazarcık, Samandağ ve İskenderun’a gittiklerini ve depremin tüm gerçeğiyle bir anlamda yüzleştiklerini belirten Kılıçdaroğlu, depremzedelerin yaşadığı koşullarda bir akşamı Şanlıurfa’da, bir akşamı da Arsuz’da geçirdiklerini söyledi.

Acıların çok büyük olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, millete başsağlığı diledi ve “Elbette ki böyle acılar karşısında bir olmak, beraber olmak, ortak mücadele etmek, sorunları çözmek için geçmiş hesapları bir tarafa bırakarak, bir canı daha nasıl kurtarabiliriz arayışı içinde kenetlenmek bizim en büyük arzumuz.” dedi.

Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunun bilinmesine, uzmanların uyarılarına rağmen “bol miktarda” imar affı çıkarıldığını, “oturulan konutların insanlara mezar edildiğini” kaydeden Kılıçdaroğlu, “Böyle bir siyaset olur mu Allah aşkına? İnsanın evini dayanıklı hale getirmek, o evde insanın rahat oturabilmesini sağlamak, siyasetin konusu değil midir?” diye sordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.