Sirkenin mucizeleri

Yayınlama: 25.05.2022
A+
A-

Hepimizin evinde bulunan sirkenin mucizelerinin farkında bile değilizdir

Mutfağimizin bir köşesinde burnumuzun dibinde bulunan sirke aslında doğanın bize armağan ettiği en büyük mucizedir

Sirke üzüm ve elmadan yapılır.

Yaşamımız boyunca elma ve üzüm sirkesi her zaman evimizden asla eksik olmaması gerekenlerin başında geliyor.

Binlerce yıllık bir geçmişi olan SİRKE nin insanlara faydalı binlerce faydası vardır…

B-2…B-6…A…E…C…vitamin deposu olan sirkenin faydaları saymakla bitmiyor.

Mesela yazın denizde ya da yayladasiniz…sizi böcek ya da ari soktu hemen sirke surmelisiniz.Denizde yüzerken deniz anası zehri mi teninize değdi hemen sirke sürmelisiniz.Doğa yürüyüşü yaptınız teninize sürünen bir bitkiden alerji mi oldunuz hemen sirke sürmelisiniz….

Evinize ya da size büyü yaptıklarından mi şüphe ediyorsunuz?..Evinizin giriş eşiğinden başlayarak evin diğer yerlerine damla damla  sirke serpiştirin…

Spor yaparken yoğun kramplar mi yaşıyorsunuz, saçlarınıza baş edemediğiniz kepekler mi var…sirke en iyi ilaçtır.

Sabahları bir bardak suya bir yemek kaşığı sirke döküp içmek vücuttaki ödemi önemli ölçüde atarak kilo vermenize de yardımcı olur.

İlk Yardım çantasının olmadığı yerlerde mikrop öldürücülüğü bakımından en steril şey yaraya sirke dökmektir …

Mide rahatsızlıklarına ya da sindirim sistemi sorunlarında yenilen sirkeli yoğurtla ve sirkeli salatalar faydası her zaman bilinir

Sirke kullanımının kansere karşı da önemli faydalar sağladığını belirten bazı kaynaklar yalnız kanser değil bir çok hastalıklarda da sirke kullanımının olumlu sonuçlar verdiğini belirtmişlerdir.

Mesela pazara gittiniz pazardan aldığınız yeşilliklerin çok kirli olduğunu ve gözle görünmez parazit böceklerin  bu yeşillikler bulunduğunu hissediyorsunuz…Kolay, yeşillikleri büyük bir kaseye koyun su doldurun,içine de bolca sirke koyun önce içinde dinlensin içindeki kumu börtü böceği hep döker…sora da iyice yıkayın nasıl parladığını ve temizlendiğini görürsünüz

Günümüz dünyasında sık sık  virüs alarmlarıyla yaşıyoruz.

Dışarıdan her eve geldiğimizde ellerimizi şirketle yikadigimizda önemli ölçüde ev halkını ve kendimizi mikroplardan koruruz..

Sokakta koşup oynarken düşen dizleri kolları berelenen çocuklara sürülecek sirke çok iyi gelecektir.

Cilt bakımında yüzde  bulunan yağ bezeleri ve Akneler,yani ergenlik sivilceler için yüze sirke sürmek çok verimli olmaktadır.

Sirke ile yapılan ev turşuları doktorların ve diyetisyenlerin probiyotik ürettikleri için devamlı yememizi tavsiye ettikleri en önemli besin maddesidir.

Çocukların kemik gelişiminde yaşlıların kemik sağlığına kadar insanlara her konuda her bakımda önemli bir fayda veren olduğu için Sirke yaşamımızın vazgeçilmezidir….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.