SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN ATATÜRK’E SAYGI ETKİNLİĞİ

SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN ATATÜRK’E SAYGI ETKİNLİĞİ
Yayınlama: 10.11.2023
Düzenleme: 10.11.2023 12:31
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 85.yıldönümünde Seyhan Belediyesi çalışanları tarafından saygıyla anıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, bugün yurttaş olarak sahip olunan haklara Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kavuşulduğunu belirterek, “Biz de çocuklarımıza Mustafa Kemal’in fikirlerini O’nun bize gösterdiği ilkeleri benimseyerek, okuyarak, okutarak O’nu daha saygıyla anmış olacağız” dedi.

GÖZYAŞLARI ZOR TUTULDU

Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen anma töreninde, katılımcılar Atatürk’ün yaşama gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene katılan çalışanlardan birçoğu gözyaşlarını zor tutarken, saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı söylendi.

Resmi anma törenlerine katıldığı için belediyedeki törene Başkan Akif Kemal Akay katılamadı. Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusun ebedi lideri olduğunu belirtti.

ATATÜRK’E, GAZİLERİMİZE VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Çinkılıç, “Bugünlere geldiysek, milletçe el ele verdiysek, o bizi kul olmaktan çıkarıp yurttaş yaptıysa, kadın-erkek birlikte çalışabiliyorsak, gelişmiş milletler düzeyine çıkabildiysek, bizler de Ortadoğu bataklığından çıktıysak, Cumhuriyetin kazanımlarını hep birlikte paylaştıysak ve bugün yönümüze yine gelişime, bilime, uzaya diktiysek ve çocuklarımıza özgür bir Türkiye vaat edebiliyorsak bunun hepsini Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun mesai arkadaşlarına, gazilerimize, şehitlerimize borçluyuz” dedi.

O’NUN FİKİRLERİNİ BENİMSEYEREK, OKUYUP OKUTARAK DAHA SAYGIYLA ANACAĞIZ

Bugün bir Cumhuriyet kadını olarak konuşabilmesini Mustafa Kemal Atatürk’ün geniş ufkuna borçlu olduğunu kaydeden Çinkılıç, “Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir’e götürülürken O’nun naaşını en son gören bir kadın doktordu. Yine Anıtkabir’i inşa eden bir kadın mimardı. Kadınların bu ülkeye katkısını asla küçümsememiş, kadın-erkek eşitliğini savunmuş, bu ülkenin yüksek yerlere gelebilmesi için birlikte el ele vererek çalışması gerektiğini her zaman ifade etmiştir. Biz de çocuklarımıza Mustafa Kemal’in fikirlerini O’nun bize gösterdiği ilkeleri benimseyerek, okuyarak, okutarak O’nu daha saygıyla anmış olacağız” diye konuştu.

Çinkılıç’ın konuşmasının ardından Seyhan Belediyesi çalışanlarından oluşan ekip Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirip, şiirler okuyarak Büyük Önder’i andı.

Törenin sonunda katılımcılar Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.