GİZ PEP Programı ve Seyhan Belediyesi mutfakta güçlerini birleştiriyor

GİZ PEP Programı ve Seyhan  Belediyesi mutfakta güçlerini birleştiriyor
Yayınlama: 09.11.2022
A+
A-

 

 (HABER MERKEZİ)-TOROS-Sonbahar aynı zamanda yeni başlangıçlara adım atmanın zamanı. Türk ve Suriyeli 50 yetişkin de Seyhan Aşevinde kariyerlerinde yeni bir başlangıç yapacak.Güçlü iş birliğinde hayat bulacak projede katılımcılar eğitim ve dil kurslarına katılmanın yanı sıra yeni bir meslek öğrenecekler.

GİZ-PEP Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı 2020 yılından beri aşevlerini desteklemektedir. 8 belediye ile iş birliği içerisinde belediyelerin mevcut kapasiteleri artırılarak ek 500 kişiye istihdam  desteği sağlanmış, 5 milyonun üzerinde öğün yemek üretilip dağıtılmıştır.

GİZ PEP Programı ve Seyhan Belediyesi   daha önce başarıyla tamamlanan aş evi  projelerinin devamı niteliğinde yeni bir projeye başlıyor. Aşevi Projesi sayesinde toplumun her kesiminden genç yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapılmaksızın ihtiyaç sahibi yüzlerce insanın temel gıdaya erişiminin desteklenmesi hedefleniyor.

“Aşevi Projesi”, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ve Seyhan Belediyesi iş birliği ile yürütülecek.

GİZ PEP Programı’nın katkısıyla iki ayrı dönemde 25 Türk Vatandaşı ve 25 Geçici Koruma Altındaki Suriyeli olmak üzere toplam 50 kişinin istihdamı desteklenecek. Aşevinde; aşçı, aşçı yardımcısı, gıda mühendisi, temizlik ve bulaşık sorumlusu ve dağıtım görevlisi gibi pozisyonlarda 50 ev sahibi toplum üyesi ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeli aynı çalışma ortamını paylaşacak.

Projeye seçilecek katılımcılar belirlenirken geçmiş iş tecrübeleri, yetkinlikleri ve ihtiyaç sahibi olma durumları göz önünde bulundurulacak. Projeye seçilen katılımcılar hem becerilerini geliştirme fırsatı yakalarken hem de 6 ay boyunca kayıtlı şekilde istihdam edilecekler. Suriyeliler için gerekli çalışma izinleri proje kapsamından alınacak. Kadınların iş dünyasına erişimini desteklemek amacıyla katılımcıların en az %20’sinin kadın olması da projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.

Proje sadece geçici istihdamı değil, katılımcıların özgüven ve becerilerini de geliştirerek proje sonrasında da istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor.

Proje çerçevesinde sağlanan ekipman ve gıda malzemeleriyle, 240 gün boyunca günlük 750 öğün yemeğin hazırlanması planlanıyor. Hazırlanan yemekler Seyhan Belediyesi’nin yemek dağıtım noktalarında ihtiyaç sahipleriyle buluşacak. Yaşlılara ve sağlık sorunları sebebiyle evlerinden ayrılamayan kişilerin de evlerine dağıtım yapılacak.

Proje; istihdam fırsatları, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılmasının yanı sıra her iki toplumun için birlikte çalışma, farklılıkları kabullenme, hoşgörüyü pekiştirme ve sosyal uyumu güçlendirme anlamında da büyük önem taşıyor.

Alman Hükümeti tarafından finanse edilen, GİZ PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı, bugüne kadar Türkiye genelinde 8 farklı belediye ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiği aşevi projeleriyle yüzlerce vatandaşın istihdamına olanak tanırken ve milyonlarca öğün yemeğin ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

GİZ PEP Programı ve Seyhan Belediyesi ortaklığında yürütülecek proje 12.10.2023 tarihine kadar devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.