Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin Çalışmalarıyla Fark Yaratıyor

Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin Çalışmalarıyla Fark Yaratıyor
Yayınlama: 20.02.2024
Düzenleme: 20.02.2024 15:50
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin sokak sokak, ev ev çalışmalarına devam ediyor.

Kadın bir aday olarak Seyhanlıların bağrına bastığı Tekin, CHP Genel Merkezinin aday tanıtım toplantısında salona Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte giren üç kadın adaydan biriydi.

Oya Tekin, 1966 doğumlu üç çocuk annesi bir avukat, aktivist, halkçı, Atatürkçü bir sosyal demokrattır.

Çevre, insan ve kadın hakları konusundaki duyarlılığı, birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu veya üye olarak sorumluluk üstlenmesini sağlamıştır.

1990 yılında Adana’da kurulan çevre derneği ve çevre davalarının açılmasında avukatlık görevi üstlenmiştir.

Tekin, ‘‘Madde Kullanımına Bağlı Suçlarda mağdurlar kadınlar ve çocuklar” başlıklı bir çalışma yaparak rapor hazırlamıştır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sürecinde kadın muhtar adaylarıyla kadının siyaset alanında var olma mücadelesini anlatan “Cam Tavanları Kırıyoruz” isimli bir kitap kaleme almıştır. 2020 yılında başladığı CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini ise halen sürdürmektedir.
Oya Tekin, farklılıklara imza atmak, sosyal belediyeciliği en ücra noktalara taşımak amacıyla Seyhan Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuştur.

Tekin, herkese eşit hizmet ve ilkeleriyle tüm Seyhanlıları bir araya getirmeyi hedefliyor. Güneyinden, Kuzeyine, Doğusundan, Batısına Seyhan’ı var eden tüm toplumsal dokuların parçası olan Tekin, tüm bu toplumsal ve kültürel dokuların sorumluluğuyla hareket etmeyi temel ilke olarak benimsemektedir.

Bu güçlü liderlik ve toplumsal duyarlılıkla donatılmış aday olan Tekin Seyhan’ın geleceğine ortak olmak için tüm Seyhanlıları birlikte hareket etmeye davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.