Şevkin: Vatandaş ekmek sırası bekler gibi doktor bekliyor!

CHP Adana Milletvekili  Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, “Giderlerse gitsinler” diyenlere duyurdu.

Şevkin: Vatandaş ekmek sırası bekler gibi doktor bekliyor!
Yayınlama: 09.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili  Dr. Müzeyyen Şevkin, doktorların yurtdışına çıkmasına karşın ‘Giderlerse gitsinler’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meclisten seslendi. Dr. Şevkin, “Hastanelerde doktor yok! Giderlerse gitsinler diyenlere önemle duyurulur” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Dr. Şevkin, vatandaşların artık hastanelerde tedavisinin neredeyse imkansız hale geldiğini kaydetti.

BALCALI VE AKKAPI HASTANESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Salgınla birlikte tıklım tıklım olan hastanelerden randevu almanın mucizelere kaldığını dile getiren Dr. Şevkin, depremde boşaltılan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin onarılmadığını, yerine yenisinin de yapılmadığını, ayrıca 500 bin kişiye hizmet veren Adana Akkapı’daki Devlet Hastanesi’nde sadece acilde bir tek doktorla hizmet vermeye çalışmasına tepki gösterdi.

“EKMEK SIRASI BEKLER GİBİ!”

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Adana ve bölge illere hizmet veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi binası depremde hasar gördüğü gerekçesiyle boşaltıldı ve bir yıldan bu yana derme çatma yerlerde hizmet vermeye çalışıyor. Bina ne onarıldı ne de yerine yenisi yapıldı. Yaklaşık 500 bin kişilik nüfusun faydalanmaya çalıştığı Adana’nın güney mahallesindeki Yüreğir Devlet Hastanesi Akkapı Ek Hizmet Binası tek doktorla sadece acil servisle günü kurtarmaya çalışıyor. Vatandaşlar ekmek sırası bekler gibi doktor bekliyor. Sağlıktaki bu keşmekeş yurdun her bölgesinde yaşanıyor. Hastanelerde doktor yok! Giderlerse gitsinler diyenlere önemle duyurulur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.