SEYHAN 15 YENİ PARK VE DİNLENME ALANI DAHA KAZANIYOR

SEYHAN 15 YENİ PARK VE DİNLENME ALANI DAHA KAZANIYOR
Yayınlama: 20.07.2023
Düzenleme: 20.07.2023 11:24
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediyesi, vatandaşların günlük hayatın sorunların uzaklaşıp nefes alabildiği, çocukların özgürce oyun oynayabildiği çocuk oyun alanları ve dinlenme parklarının sayısını ve yeşil alan miktarını artırmak için aralıksız çalışıyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, geride kalan dört yıllık dönemde Seyhan’a 61 yeni park kazandırdıklarını, 165 parkı da yenilediklerini belirterek, “Yılsonuna kadar 15 yeni parkımızı daha halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

YEŞİL ALAN MİKTARI ARTIYOR

Adana’nın kavurucu yaz sıcaklarının tüm olumsuzluklarına karşın, halkın nefes alıp sosyalleşebildiği park ve yeşil alanların artırmak için özveriyle görev yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bir yandan mevcut park ve dinlenme alanlarının bakım ve onarımını gerçekleştirirken bir yandan da yeşil alan miktarını artırmak için yeni parkların inşasını sürdürüyor.

DÖRT YILDA 61 YENİ PARK, YIL SONUNA KADAR 15 YENİ PARK DAHA

Geride kalan dört yıllık görev süresinde 61 yeni park kazandırdıklarını aktaran Başkan Akay, “Yeşil alan miktarımızı 550 bin metrekarenin üzerine çıkardık. Bugüne kadar 165 mevcut parkımızı yenileyerek yeniden halkımızın hizmetine sunduk. Yılsonuna kadar da 15 yeni parkı Seyhan’ımıza kazandırmak için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” diye konuştu.

MEVSİMLİK ÇİÇEKLER BELEDİYEDE ÜRETİLİYOR

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevcut parkların da bakımını gerçekleştirip, eksiklerini tamamlarken, parklar Kırsal Kalkınma Müdürlüğü tarafından üretilen mevsimlik çiçekler ve bitkilerle güzelleştiriliyor.

ATIK LASTİKLER PARKLAR İÇİN ZEMİN KAPLAMASINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde üretilen ve toprağı iyileştirici özelliğe sahip kompostlar yeşil alanlarda kullanılırken, Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanım tesisinde üretilen esnek zemin kaplamaları oyun alanlarında çocukların güvenli olarak oyun oynayabilmesi sağlanıyor.

PARK DONATILARININ ÜRETİMİ YAPILIYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Marangozhane ve Demir Atölyesinde kırılan, bakıma ihtiyacı olan bankların, bank tahtalarının, kamelyaların, basket potalarının, çöp kovalarının, fitness aletlerinin ve diğer donatıların onarımı ve üretimi yapılarak parkların işlevselliği korunuyor.

ÜRETİLEN BOYAYLA RENKLENDİRİLİYOR

Boya atölyesinde üretilen boyalarla parkların ve spor tesislerinin telleri ve direkleri ile bank ve kamelyaları boyanarak renklendiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.