“100. yıl onuru hepimizin, kutlu olsun”

“100. yıl onuru hepimizin, kutlu olsun”
Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümünü onur ve gururla kutladı. Zaferin tüm ulusa bırakılmış ortak bir miras olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “30 Ağustos 1922’de bir milletin yeniden doğuşunun destanı yazılmıştır. Ülkemizi bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Hepsine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos 1922’nin yeni nesillere çok iyi aktarılması ve anlatılmasının önemine işaret eden Dr. Şevkin, her vatandaşın ulusun kurtuluşuna işaret eden Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlaması çağrısında bulundu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘ilelebet payidar’ kalacağını dile getiren Dr. Şevkin, ulusun yeniden ve küllerinden doğuşunu dünyaya kanıtlayan Büyük Taarruz’un Türk halkının birliği, dirliği, inancı ve dayanışmasıyla başarıya ulaştığına işaret etti.
Türkiye’nin bugün her zamankinden daha fazla aynı kararlılığa ve inanca ihtiyacı olduğuna vurgu yapan CHP’li Dr. Şevkin, “Yokluğa ve yoksulluğa aldırış etmeden ulus bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında ilerlemek zorundayız. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik buhranı yine milletimizin üstün dayanışması, bilinci ve kararlı duruşuyla yeneceğimize inanıyorum. Zafer her zaman olduğu gibi yine Türk milletinin olacak” diye konuştu.
Dr. Müzeyyen Şevkin, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını onurla, gururla, coşkuyla ve kararlılıkla bir kez daha kutladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.