Şevkin:“Orta hasarlı bina sahipleri çaresiz”

Şevkin:“Orta hasarlı bina sahipleri çaresiz”
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen vatandaşların sorunlarının katlanarak arttığını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Dr. Şevkin, kalıcı konutların akıbetinin bilinmediğini, yıkılacağı açıklanan orta hasarlı bina sahiplerinin çaresizce beklediğini, deprem bölgesinde ve özellikle Antakya’da insanların yağmur altında kaldığını, aynı ilçede birden fazla evi olan vatandaşların hasarlı evlerine karşılık konut hakkı tanınmadığını, 10 bin liralık kira yardımından yararlanmayan bir çok vatandaşın olduğunu kaydetti.

“AKP, SINIFTA KALMIŞTIR”

Evleri yıkılan vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşacağı günü beklediğini dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi:“Kalıcı konutların akıbeti tam olarak bilinmiyor. Deprem bölgesinde ve özellikle Antakya’da yağmurlar altında kalan insanlar gıdaya, suya ve hijyen malzemesine ulaşamıyor. Orta hasarlı binaların yıkılacağı ve hak sahiplerine konut verileceği söylenmesine rağmen bugüne kadar hâlâ hiçbir iş ve işlem yapılmadığı için insanlar çaresiz şekilde bekliyor, eşyalarını dahi alamıyor. Ayrıca, birden fazla evi olan ve hasar gören afetzedelere sadece bir konut hakkı bile tanınmıyor. Vatandaşın, büyükşehirlerde aynı ilçede biri hasarlı, biri hasarsız binası varsa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) hak sahipliğinden faydalanamıyor. Bu sorunların çözümü için daha ne olması gerekiyor? Yine, 10 bin lira kira yardımından yararlanamayan vatandaşlar var. AKP Hükûmeti ne yazık ki deprem öncesi önlem almakta, deprem sırasında hayat kurtarmakta ve deprem sonrası barınma sorunlarını çözmekte sınıfta kalmıştır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.