Bulut: Kamu eczacıları gelir adaletsizliğine uğradı

Bulut: Kamu eczacıları  gelir adaletsizliğine uğradı
Yayınlama: 08.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıllık eğitim alan eczacıların, kamuya stratejik personel olarak atanan ana sağlık personeli olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile kamu hastanelerinde görev yapan eczacıların mağduriyete uğradığını söyledi.

Kamu eczacılarının toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için diğer sağlık emekçileri gibi özveriyle görev yaptığını belirten Bulut, kamu eczacılarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Uzman Tabip, tabip, diş hekimleri ile birlikte aynı sırada yer aldığını hatırlattı.

Kamu eczacılarının iş yükü ve aldıkları riskle döner sermaye ve teşvik ödemeleri katsayılarının orantısız olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti: “Beyaz Reform’dan kamu eczacılarının payına hayal kırıklığı düştü. Kamu eczacıları bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından değersizleştirilmektedir. Yönetmelikle hastane eczacıları gelir eşitsizliğine uğramıştır. Stratejik ana sağlık personeli olan eczacılar ile yardımcı sağlık personeli arasında, taban ödeme farkı yok denilecek kadar azalmıştır. Diş hekimleri ile aynı süre eğitim alan kamu eczacıları hem taban ödemede hem teşvik ödemesinde unutulmuştur. Diş hekimleri ile aradaki katsayı farkı neredeyse 5 kat açılmıştır. Sağlık Bakanlığı iki farklı kurumda görev yapan kamu eczacıları arasında da ayrımcılık yapmıştır. Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumunda çalışan eczacıların taban ödeme katsayısı 3.60 iken, il sağlık müdürlüğü ve hastanelerde çalışan eczacıların 0.5’tir. TİTCK’da görev yapan kamu eczacıları ile hastanede görev yapan kamu eczacıları arasında yaklaşık yedi katın üzerinde katsayı farkı vardır” dedi. Sağlık Bakanlığı’na kamu eczacılarına yönelik hakkaniyetli bir düzenleme yapılması çağrısında bulunan Bulut, katsayıların diğer meslek grupları gibi meslek unvanına uygun hale getirilmesini ve aradaki farkın kapatılmasını, hastanenin ilaç, sarf malzemelerini tümünün teminini ve korunmasını sağlayan kamu eczacılarına hak ettikleri değerin verilmesini istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.