Şevkin: PTT neden taşınmazları satıyor

Şevkin: PTT neden  taşınmazları satıyor
Yayınlama: 23.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kısa adı PTT olan “Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi”ni mercek altına aldı.
2019 yılında 1 milyar 218 milyon TL, 2020’de 741 milyon TL ve 2021 yılında ise 387 milyon TL zarar açıklayan PTT’nin 2022 yılının ilk 8 ayında 76 ilde zarar etmesine rağmen kuruma zarar verilmeye devam edildiğini vurguladı.
PTT bünyesindeki “Kurye/Posta Kargosu Ayrım Sistemi” (KAS) çalışmalarında Adana kamuoyunu meşgul eden bir takım iddialar bulunduğunu açıklayan Dr. Şevkin, “PTT’nin tüm yurttaki zararları biliniyorken bazı yöneticilerin yeni yerler kiralama arzusuna anlam verilememektedir” dedi. PTT’ye ait Adana Mavi Bulvar’daki 100 dairelik lojmanın da satılmasının öngörüldüğünün öğrenildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, ayrıca yurt genelinde satışa sunulan PTT’ye ait taşınmaz satışlarının durdurulması gerektiğini kaydetti.
Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) konunun araştırılması için ‘Araştırma Önergesi’ sunan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle ayrıca soru önergesi hazırlayan Dr. Şevkin, PTT Yapı Daire Başkanlığı’nın KAS sisteminin kurulumu ve işletilmesine yönelik Bölge ve İl müdürlüklerine; özel şirket, kişi, vakıf, dernek, kurum ya da kuruluşlara ait binaları kiralama yetkisi verdiğini hatırlatarak, “Adana PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı, Fevzipaşa Mahallesi, 48045 Sokak, Seyhan/Adana adresindeki Posta İşleme Merkezi yanında 20 bin metrekarelik boş bir alan olmasına rağmen Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu özel bir şirketin işyerini ısrarla kiralama yöntemine gidilme talebi soru işaretlerine neden olmuştur” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.