Şevkin, “Bu ayıp iktidara yeter de artar bile!”

Şevkin, “Bu ayıp iktidara yeter de artar bile!”
Yayınlama: 11.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, seçim öncesi vatandaşlara bol bol vaatlerde bulunan AKP iktidarının seçim sonrası emeklileri tam olarak açlığa, sefalete mahkum ettiğini bildirdi. Açlık sınırının 12 bin liraya, yoksulluk sınırının ise 40 bin liraya dayandığı bir süreçte emeklilerin 7 bin 500 lira ile sefalete mahkum edildiğini kaydeden Dr. Şevkin, hükümetin yapmadığını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve şimdi de Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) yapmaya çalıştığını kaydetti.

TÜED’in üyelerinin kötü yaşam koşullarını dikkate alarak bir hanede kişi başı aylık geliri 3 bin 800 liradan az olan emeklilere sosyal yardımda bulunmak üzere mesaj ilettiğini bildiren Dr. Şevkin, “Bu ayıp AKP hükümetine yeter de artar bile!” şeklinde konuştu. Açlık sınırının 12 bin liraya dayanarak asgari ücretin üzerine çıktığını, yoksulluk sınırının 40 bin TL’ye dayandığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Kira fiyatları aldı başını gidiyor. Gıda fiyatları her gün ama her gün zamlanıyor, motorinde önü alınamayan bir artış var, mutfaklara ateş düşmüş. Tüm bunlara karşın 10 milyona yakın emekli 7 bin 500 lirayla geçinmek zorunda bırakılıyor. Bu parayla geçinmek mümkün değil elbette. Tek adam rejimi emeklilere resmen öl diyor” diye konuştu.

“KRİZİN YÜKÜ VATANDAŞA!”

İktidarın beceriksiz yönetiminin yarattığı her geçen gün artan devasa dış borç, üretim kaybı ve ekonomik krizin ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya getirdiğini söyleyen CHP’li Dr. Şevkin, şöyle konuştu: “Krizi yaratanlar tüm bu krizin yükünü emekçilere, emeklilere ve ücretli vatandaşlara ödetiyor. Önü alınamayan akaryakıt zamlarının yanı sıra, bütün harçlar, vergiler iki üç kat arttırılarak milletimize yeni yükler bindirilmiştir. Buna karşılık iktidar, “itibardan tasarruf olmaz” mantığı ile sarayda ve kamuda fütursuz bir israfı sürdürmektedir. 21 yıldır yönetimde olan iktidar, Türkiye’yi iflas noktasına getirip daha önce burun kıvırdığı ülkelerin kapısına borç istemeye gitmektedir.

AKP, tek başına iktidarın tüm konforunu, ayrıcalığını ve yetkilerini sınırsız bir şekilde kullanırken iş sorumluluğa geldiğinde suçu hep dış güçler, muhalefet gibi başka kanallara atma mahareti göstermektedir. Sebze-meyvenin en bol olduğu ve en ucuz olması gereken yaz döneminde, turizm girdileri de göz önünde bulunduğunda, ısınma kalın giyinme giderleri de olmadığı bir dönemde milyonlarca vatandaş zorunlu gıda harcamaları dahi yapamamaktadır.”

“EMEKLİLERE ‘ÖL’ DENİLİYOR”

Emekliliklere resmen “öl” denildiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Ankara Büyükşehir Belediyesi emekliler için sosyal destekte bulunuyor, takdir etmek gerekir. Binlerce emekli belediyeye başvuruda bulundu. Şimdi de Türkiye Emekliler Derneği, kendi üyelerine sahip çıkmaya çalışıyor. Geliri hanede kişi başına 3800 TL’den az olan emeklilere sosyal yardımda bulunma gayretinde. AKP hükümeti tüm bunlara bakarak biraz utanma duygusuyla ve varsa vicdanıyla hareket etmelidir. Hükümet edenler yoksulun daha çok yoksullaşması için sanki elbirliğiyle hareket ediyor. Sorunlarla mücadele etmek yerine idare etme anlayışı hakim. Tüm sorunların kaynağı AKP iktidarı olmasına rağmen hâlâ CHP’yi suçlama zihniyeti, tam olarak bir suçluluk psikolojisine işarettir. Milletimizin, tüm bunları görerek bundan sonraki süreçte alacağı kararları gözden geçireceğine inanıyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.