Barut:Halkın rızkını yediler, hala doymadılar

Barut:Halkın rızkını yediler, hala doymadılar
Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis’te yaptığı konuşmayla, “Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor” diyen Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati’ye, “Tok olan açın halinden ne anlar ki! Be vicdansızlar, gözünüz kör, kulağınız sağır mı? Bu nasıl aymazlıktır!” dedi.
“EN BÜYÜK BANKNOTLA 1 KİLO KIYMA ALINMIYOR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Ayhan Barut, Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Milli ekonominin temeli ziraattır’ sözünü anımsatarak, “Bu şiarla tarım devriminin yapıldığı bu güzel ülkemizde beceriksiz AKP iktidarı halkı ve çiftçiyi bitirdi. Tek adam rejimi, son beş sene halkın sofrasından ekmeğini çaldı, vatandaşımızın rızkını yedi. Bugün 1 kilo soğan 30 lira ve ülkemizin en büyük parası olan 200 lirayla artık 1 kilogram kıyma alınamıyor. Çünkü kıyma 300 lirayı buldu” diye konuştu.
BAKAN NEBATİ’YE “KOKUYOR” TEPKİSİ
Konuşmasının devamında sözleri büyük tepkiye yol açan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de yanıt veren Ayhan Barut, halkın sorunlarına değinerek şunları kaydetti:
“AKP marifetiyle ne yazık ki çiftçi battı, besici öldü, tüketicilerimiz fahiş zamlarla bitirildi. Üreticinin kazanamadığı, tüketicinin alamadığı bir düzen getirdiler. Hiç utanmadan sıkılmadan konuşan gözleri ışıltılı Bakan Nebati, Türkiye’de damak tadı değişti, koyun eti ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor’ diyor. Tok olan açın halinden ne anlar ki! Be vicdansızlar, be insafsızlar. Gözünüz kör, kulağınız sağır mı? Bu nasıl aymazlıktır! Halkımız sizden bunun hesabını sandıkta soracak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.